Dure creche nekt ouders

Je hoort het aan alle kanten om je heen. Ouders, meestal de moeders, stoppen met werken omdat kinderopvang vanaf volgend jaar niet meer te betalen is. Een enquete van GroenLinks onder 11.000 mensen bevestigt dat. Zeker 100.000 ouders gaan minder werken als de kinderopvang duurder wordt.

Aan de enquete werkten 11.000 mensen mee. Volgend jaar wil het kabinet 400 miljoen bezuinigen op de kinderopvang. In 2015 moet ruim 775 miljoen bezuinigd zijn. GroenLinks verwacht dat een derde van de ouders die gebruikmaken van kinderopvang minder gaat werken of helemaal stopt door deze bezuinigingen.

Volgens GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent geven werkende ouders naar verwachting bij elkaar 36.000 voltijdbanen op. Vooral ouders met lage inkomens zouden overwegen minder te gaan werken of te stoppen als de opvang duurder wordt, blijkt uit de enquête.

Het Centraal Planbureau verwacht echter dat de bezuinigingen een verwaarloosbaar effect hebben op de werkgelegenheid. Volgens Van Gent zijn de voorspellingen van het CPB, als het gaat om gedragseffecten, niet erg goed. Volgende maand neemt de Tweede Kamer een besluit over de bezuinigingen op kinderopvang.

Bron: Volkskrant

Lees ook:Veel steun voor petitie kinderopvang
Lees ook:70.000 handtekeningen kinderopvang
Lees ook:Dure kinderopvang houdt mama thuis
Lees ook:‘Kinderopvang wordt onbetaalbaar’
Lees ook:Actie Groen Links: ‘Handen af van de kinderopvang’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dure creche nekt ouders

  1. Tamara

    Krijgen de mensen zonder kinderen ook weer meer kans op een baan..je kunt niet alles willen! Vind trouwens de creche een luxe probleem!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>