Lentebaby heeft groter risico op anorexia

 

lente zwanger

Misschien iets om rekening mee te houden als je in de gelukkige omstandigheid verkeert dat je het krijgen van kinderen kunt plannen? Lentebaby’s zouden een groter risico lopen op het ontwikkelen van anorexia nervosa. Dat blijkt uit onderzoek dat is gepubliceerd is in de British Journal of Psychiatry.

Bij herfstkinderen zou er juist sprake zijn van een kleinere kans op het ontstaan van de eetstoornis. Temperatuur, blootstelling aan zonlicht en het vitamine-D-gehalte, een infectie of het voedingspatroon van de moeder zijn factoren die bijdragen aan deze mogelijke ontwikkeling.

De onderzoekers bestudeerden bijna 1300 mensen met anorexia. Opvallend was dat een aanzienlijk groter deel van deze patiƫnten geboren was in de maanden maart tot juni. September en oktober bleken juist minder sterk vertegenwoordigd.

Een van de onderzoekers Lahiru Handunnetthi, werkzaam op de genetica afdeling van het Wellcome Trust Centre is niet verbaasd over de resultaten:

“Uit eerdere onderzoeken is al gebleken dat psychische aandoeningen als schizofrenie en depressie vaker voorkomen bij mensen die in de lente zijn geboren.”

Bron: Gezondheidsnet

Lees ook:Koppels blij met Digitale IVF Poli Nijmegen
Lees ook:Intensiteit Mexicaanse griep neemt af
Lees ook:Vraag naar embryoselectie groter dan gedacht
Lees ook:Freya Awards 2011 uitgereikt
Lees ook:‘Herfstbaby heeft minder vaak eetstoornis, lentekindjes hebben lager IQ’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Lentebaby heeft groter risico op anorexia

  1. Jessylin

    Wat een onzin zeg !

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>