Intensiteit Mexicaanse griep neemt af

Vorige week gaven de cijfers al voorzichtig aan dat de Mexicaanse griep op z’n retour lijkt. Deze week meldt het RIVM dat de epidemie inderdaad afneemt in intensiteit. Het aantal mensen dat met griepklachten naar de huisarts gaat is net als vorige week gedaald. Ook het aantal ziekenhuisopnamen is opnieuw afgenomen. Er zijn wel zes mensen gestorven als gevolg van Nieuwe Influenza A (H1N1). Onder hen twee 2-jarige kinderen die overleden nadat ze waren gevaccineerd tegen de Mexicaanse griep. (Foto: grieppandemie.nl)

Van de zes mensen die stierven hadden er vier al een  ernstige ziekte onder de leden. De sterfgevallen betreffen een 2-jarig meisje, een 2-jarig jongetje, een 40-jarige vrouw, een 54-jarige man, een 59-jarige man en een 67-jarige man.

Er werden afgelopen minder mensen in het ziekenhuis opgenomen vanwege een besmetting met de Mexicaanse griep. Het aantal opnamen daalde naar 227, ten opzichte van 289 vorige week.

Ook het aantal mensen dat met griepklachten bij de huisarts aanklopte is deze week verder afgenomen tot bijna negen per 10.000 inwoners. Vorige week lag het op ruim 11 per 10.000 inwoners. Het virus lijkt nu weg te trekken naar het oosten van Europa.

Behalve de twee peuters zijn ook negen volwassen overleden die eerder gevaccineerd waren tegen de Mexicaanse griep. Allemaal hadden ze een ernstige ziekte. Er is geen verband vastgesteld met de vaccinatie.

Resistent
Deze week is bij drie patiënten een virus vastgesteld dat resistent is tegen virusremmer Tamiflu. Dat brengt het totaal aantal aangetroffen resistente virussen op zes. Alle patiënten hadden onderliggend lijden, in dit geval een aangetast immuunsysteem.

Twee van de patiënten met een resistent virus zijn overleden. Beide hadden chemotherapie ondergaan waardoor hun immuunsysteem was aangetast.

Bron: RIVM / NOS

Lees ook:‘Nog maar’ één dode Mexicaanse griep
Lees ook:Weer vier doden Mexicaanse griep
Lees ook:Mexicaanse griep op z’n retour?
Lees ook:Zeven nieuwe doden Mexicaanse griep
Lees ook:Aantal griepdoden stijgt door naar 28

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>