Meer risico op dik kind na keizersnede

Baby’s die geboren worden met behulp van een keizersnede hebben twee keer zoveel risico op overgewicht als baby’s die via de natuurlijke weg ter wereld komen. Dit blijkt uit een onderzoek van Boston Children’s Hospital, meldt de BBC.

Tussen 1999 en 2002 werden 1.255 baby’s vlak na hun geboorte gemeten en gewogen. Ongeveer een kwart van deze kindjes was via een keizersnede geboren. Na zes maanden en op driejarige leeftijd werden ze opnieuw gewogen.

​Moeders die met een keizersnede bevielen, bleken zelf vaker overgewicht te hebben. Ook het geboortegewicht van hun baby’s was hoger. Van de baby’s die via de vagina geboren werden, had op driejarige leeftijd 7,5 procent overgewicht.

Van de baby’s die via een keizersnede geboren werden, had 16 procent na drie jaar overgewicht: bijna twee keer zo veel dus. Zij hadden een hoger BMI en vetpercentage.

De onderzoekers denken dat een keizersnede invloed heeft op de darmflora van baby’s. Uit eerder onderzoek kwam al naar voren dat baby’s na een keizersnede meer Firmicutes-bacteriën en minder Bacteroides-bacteriën in hun darmen hebben.

Dit heeft mogelijk invloed op het ontwikkelen van insulineresistentie, de vetopslag en de hoeveelheid energie die je uit je voeding haalt.

Bron: Gezondheidsnet

Lees ook:Rokende moeder, dik kind
Lees ook:Dikke moeders krijgen dikke baby’s
Lees ook:Flessenkind wordt sneller dik
Lees ook:Cliniclown verdubbelt succes ivf
Lees ook:Hoge bloedsuikers later gevaar voor kind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>