Vooral singles vriezen eicellen in

Het invriezen van eicellen is vooral populair bij vrouwen die geen partner hebben. Dat blijkt uit cijfers van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Slechts een enkeling maakt gebruik van de nieuwe techniek vanwege haar carrière, schrijft de Volkskrant donderdag.

Sinds april is het mogelijk om eicellen in te vriezen vanwege sociale redenen. Inmiddels hebben zich 97 vrouwen aangemeld bij het ziekenhuis in Amsterdam. Van hen hebben er 92 geen partner en vijf wel. De gemiddelde leeftijd is 36,2 jaar.

‘Het zijn meestal hoogopgeleide vrouwen. Natuurlijk hebben ze een carrière, maar vrijwel zonder uitzondering willen ze dit omdat ze nu geen man hebben en bang zijn dat het niet op tijd lukt’, zegt hoogleraar Fulco van der Veen, hoofd Centrum Voortplantingsgeneeskunde van het AMC.

Volgens Van der Veen hebben de vrouwen bijna allemaal een relatiebreuk achter de rug.

Het AMC zegt verrast te zijn door de grote toeloop. “We dachten dat er eerst een grote golf van aanmelding zou komen en dat het dan klaar zou zijn. Maar mensen blijven maar bellen.”

Bron: Volkskrant

Lees ook:Eicel-professor: ‘Vijftig is een goede grens’
Lees ook:AMC mag voorlopig geen eicellen invriezen
Lees ook:Invriezen eicellen nu al politiek dilemma
Lees ook:Eicellen invriezen ook in Rotterdam en Leiderdorp
Lees ook:UMC vriest eicellen in

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vooral singles vriezen eicellen in

  1. H.D.B. Go

    Ja, dat is inderdaad best een dilemma voor vrouwen. Je gaat per slot van rekening niet naar de universiteit, hbo, mbo om vervolgens niets te doen met je studie. En met een kabinet dat 18 miljard euro moet bezuinigen, is dat ook geen hoopvol vooruitzicht. En toch zal Rutte 1 serieus moeten overwegen in hoeverre je op kinderopvang, kleuterleidsters en andere soorten schoolopleidingen moet gaan bezuinigen. Het is niet gemakkelijk en ik benijd Rutte 1 beslist niet.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>