Baby Jayden weggehaald bij Nederlands stel

Ach gossie … ik kan alleen maar denken aan dat kindje van een paar maanden oud dat ineens z’n pappie en z’n mammie kwijt is. Baby Jayden komt voorlopig namelijk onder voogdij van Bureau Jeugdzorg. In de praktijk betekent het dat hij in een gastgezin wordt geplaatst. Dat heeft de rechter in Zwolle donderdag beslist. De Belgische baby werd via internet verkocht aan een Nederlands koppel. Illegale adoptie dus. Met die ouders heb ik dan ook geen enkele medelijden. Met de baby des te meer.

De rechtbank heeft ingestemd met een verzoek van de Raad voor de Kinderbescherming. Het Nederlandse stel moet de baby overdragen. Het kind is afkomstig van een paar in Gent dat om financiƫle redenen hun tweede kind afstond. Via internet vonden ze een Nederlands stel uit Sibculo in de gemeente Hardenberg dat de baby in juli daags na de geboorte tegen betaling kwam ophalen.

Volgens de rechtbank hebben de ouders gehandeld in strijd met de wetten die gelden voor adoptie van buitenlandse kinderen. Het Nederlandse stel was bij de besloten zitting aanwezig.

,,We zijn nu aan het praten met de wensouders. We realiseren ons dat dit een pijnlijke situatie is voor hen”, zei Martin Dirksen, directeur van Bureau Jeugdzorg Overijssel. ,,De wensouders willen meewerken aan het besluit van de rechtbank.”

De Raad van de Kinderbescherming meent dat het beter voor het kind is dat het weggehaald wordt bij de wensouders. ,,Het is voor een opgroeiend kind van fundamenteel belang helderheid te hebben over zijn ontstaansgeschiedenis”, zei directeur Marie-Louise van Kleef. Volgens de raad is verduistering van zijn werkelijke identiteit schadelijk voor het kind.

De Raad gaat zich de komende zes weken buigen over een definitief voorstel. De rechtbank zal dan beslissen over de verdere toekomst van het kind.

Bron: De Pers.

Lees ook:Belgische ouders willen baby Jayden terug
Lees ook:Gents ziekenhuis klaagt Nederlanders aan
Lees ook:Uitspraak in zaak baby Jayden
Lees ook:Adoptie-ouders Jayden verdacht van fraude
Lees ook:Belgische wensouders Donna niet vervolgd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>