Uitspraak in zaak baby Jayden

De moraal van dit verhaal: als je op illegale wijze een kind adopteert, kom je weg met een voorwaardelijke straf. Het paar dat in juli 2008 in Gent baby Jayden kocht, in ieder geval wel! De rechtbank in Zwolle veroordeelde het stel uit Sibculo donderdag tot acht maanden voorwaardelijk. Daarnaast kregen ze een werkstraf van 240 uur en een boete van 1000 euro.

De rechtbank acht bewezen dat het stel een originele akte vervalste, waarmee de baby als hun kind werd ingeschreven. De man en de vrouw kwamen via een advertentie op internet in contact met een Belgisch stel dat een baby verwachtte. Baby Jayden werd voor 7500 euro gekocht.

De bewering van het stel dat ze niet wisten dat de adoptie illegaal was, is volgens de rechtbank niet aannemelijk. Pogingen om voor adoptie in aanmerking te komen, strandden tot twee keer toe.

Het kopen van de baby is hen overigens niet ten laste gelegd omdat dit volgens het OM niet strafbaar is in Nederland. Justitie in België heeft besloten af te zien van vervolging van de Nederlanders.

Bron: VK

Lees ook:Belgische ouders willen baby Jayden terug
Lees ook:Adoptie-ouders Jayden verdacht van fraude
Lees ook:Baby Jayden weggehaald bij Nederlands stel
Lees ook:Gents ziekenhuis klaagt Nederlanders aan
Lees ook:Baby Jayden moet terug naar België

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>