Adoptie-ouders Jayden verdacht van fraude

Woensdag werd al bekend dat justitie de Nederlandse adoptie-ouders van baby Jayden strafrechterlijk gaat vervolgen. Het Openbaar Ministerie in Zwolle kon toen nog niet zeggen wat het stel uit Sibculo ten laste werd gelegd. Donderdag deed justitie daar wel uitspraken over. Het echtpaar wordt verdacht van ontduiking van de Nederlandse adoptiewetgeving en valsheid in geschrifte in een ‘authentieke akte’. (Foto: Kassia Reedy Photography).

Het koppel uit Overijssel adopteerde het kind vorig jaar zomer op illegale wijze uit België. Ze betaalden daarvoor 7500 euro aan de draagmoeder uit Gent. Die wilde haar kind later terug.

In november liet de rechtbank in Zwolle het kind al onder voogdij van Bureau Jeugdzorg plaatsen, omdat de ouders hadden gehandeld in strijd met de wetten die gelden voor adoptie van een buitenlands kind. Op dit moment verblijft Jayden bij een Belgisch pleeggezin.

Wanneer de ouders voor de rechter verschijnen, is nog onduidelijk.

Lees ook:Uitspraak in zaak baby Jayden
Lees ook:Belgische ouders willen baby Jayden terug
Lees ook:Baby Jayden moet terug naar België
Lees ook:Gents ziekenhuis klaagt Nederlanders aan
Lees ook:Baby Jayden weggehaald bij Nederlands stel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>