Belgische wensouders Donna niet vervolgd

De Belgische wensouders van baby Donna worden niet vervolgd. Dat heeft de rechtbank in het Oost-Vlaamse Oudenaarde bepaald. De man van het echtpaar, Bart Philtjens, is de biologische vader van het kind. De Belgische draagmoeder en de Nederlandse wensouders moeten wel voor de rechter verschijnen wegens ‘mensonwaardige behandeling’ van het kind.

Baby Donna werd in 2005 door de draagmoeder verkocht aan een echtpaar uit Leusden. Het meisje was eerder beloofd aan een Belgisch koppel, van wie de man de biologische vader is. De draagmoeder had zich met zijn sperma laten insemineren.

De rechtbank in Utrecht bepaalde vorig jaar dat het kind bij haar Nederlandse pleegouders mag blijven. De Belgische wensouders zijn daartegen in beroep gegaan.

Lees ook:Biologische vader baby Donna gaat in beroep
Lees ook:Pleegouders baby Donna gaan vrijuit
Lees ook:Belgische draagmoeder opgepakt wegens oplichting
Lees ook:Nederlanders kopen weer baby in België
Lees ook:Baby Donna mag in Nederland blijven

1 Reacties // Reageer

One thought on “Belgische wensouders Donna niet vervolgd

  1. H.D.B. Go

    De wetgever holt weer achter de feiten aan. Wordt het niet hoogtijd om het begrip draagmoederschap aan scherpere regels te onderwerpen? Zulks ter bescherming van het ongeboren kind.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>