Beleef Moedernacht bij jou in de buurt

Zondag is het moederdag. Als je zwanger bent of net bevallen zul je reikhalzend uitkijken naar het eerste kadootje dat je als ‘mama’ in ontvangst mag nemen. Helaas zijn er op de wereld nog teveel vrouwen die dat nooit zullen meemaken. Simpelweg omdat ze tijdens hun zwangerschap of kort na de geboorte overlijden. Heel concreet: elke minuut sterft er een vrouw aan de complicaties van zwangerschap en bevalling. Daar moet iets aan gebeuren!

Zaterdagavond (8 mei) worden net als vorig jaar diverse regionale Moedernachten georganiseerd: in Amsterdam, Maastricht, Breda/Tilburg, Lelystad en Vlissingen. Als je er een kijkje gaat nemen steun je de strijd tegen moedersterfte. En je krijgt er nog een leuke avond voor terug ook!

De Moedernacht 2010 besloeg dit jaar een complete maand. Van donderdag 8 april tot en met zaterdag 8 mei werden diverse activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor het tegengaan van moedersterfte. Bij de aftrap van de campagne op 8 april kregen 15 politici ontbijt op bed.

Het thema van moedernacht is dit jaar voorlichting. Jaarlijks worden wereldwijd 52 miljoen meisjes en vrouwen ongewenst zwanger. Daardoor lopen zij ernstige gezondheidsrisico’s tijdens hun zwangerschap of bevalling, met mogelijk de dood tot gevolg. Uit onderzoek blijkt dat seksuele voorlichting een effectieve bijdrage kan leveren aan preventie van moedersterfte.

Op de laatste dag van de campage zijn er diverse activiteiten. Ben je (zichtbaar) zwanger? Ga dan op zaterdag 8 mei op de foto en steun de strijd tegen moedersterfte. Ook Mirjam Sterk, Tweede Kamerlid voor het CDA, gaat op de foto. Zij is zwanger van haar derde kind en steunt de campagne.

Lees ook:Iedere minuut sterft ergens ter wereld een moeder
Lees ook:Moedersterfte met derde afgenomen
Lees ook:Breast is best!
Lees ook:Estafette tegen moedersterfte
Lees ook:Kom naar het Lief! lifestyle event

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>