Vanuit je hart naar succes

In ‘Vanuit je hart naar succes: in werk, leven en moederschap’ vertelt Jolanda Holwerda openhartig over haar leven en haar ondernemerschap. Ze is de oprichtster van Lofmagazine, voor werkende moeders (èn vaders!). In haar zoektocht naar vrouwelijke ambitie interviewt Jolanda 16 mensen die haar geïnspireerd hebben.

In 2007 richtte Jolanda Lofmagazine op om werkende moeders (en vaders) te erkennen in hun ambities in werk én gezin. Lof, eerst een blad met een missie, is inmiddels uitgegroeid tot een missie met een blad.

Lof Media organiseert onder meer een scala aan events, de Lof Next Role Modelverkiezing, de Lof Stimuleringsprijs voor de Politicus met Lef, en presenteert jaarlijks de Loflist Beste Werkgevers voor Werkende Ouders.

In het boek deelt ze haar openhartig haar persoonlijke ervaringen. Als studente vloog ze uit naar Montréal en New York en later bouwde ze in haar eentje een succesvol bestaan op in Hong Kong: haar ambities en ondernemingslust kenden geen grenzen.

Eenmaal terug in Nederland, getrouwd, met drie zoons en een baan, moest ze vaststellen dat het combineren van carrière en kinderen niet zo soepel ging als ze gedacht had, met een burn-out tot gevolg. In die periode ontdekte ze dat ze niet alleen stond in haar dromen en ambities, en ook niet in de dilemma’s waar ze tegenaan liep.

Nederlandse vrouwen hebben nog té vaak het gevoel dat ze moeten kiezen tussen werk of gezin, vindt Jolanda Holwerda. Je krijgt applaus voor je rol als moeder, maar moet je verantwoorden voor je ambities in je werk. Jolanda Holwerda vond het hoog tijd voor een tegengeluid dat afrekent met de huidige moederschapcultuur en dat laat zien dat meervoudige ambities van vrouwen én mannen de toekomst hebben.

Het boek bevat, naast Jolanda Holwerda’s eigen verhaal, interviews met:

Agnes Jongerius, Faiza Dadi, Robert Swaak en Astrid Tebberman, Lia Belilos, Ina Brouwer, Claartje Vinkenburg, Anja Berkelaar, Christien Brinkgreve, Margo van Berkel, Francine Zwaan, Yolanda Buchel, Yvonne Benschop, Caty Asscher, Oscar Kneppers, Esther Mollema en Pauline van der Meer Mohr

‘Vanuit je hart naar succes’ (isbn 978 90 79263 097, ca. € 17,50) verschijnt in juni 2011 bij Uitgeverij Réunion.

Bron: Lofonline.nl

Lees ook:Papa wil meer tijd voor kroost
Lees ook:Welk bedrijf is gezinsvriendelijk?
Lees ook:Uitgerekend Jij is nu te lezen!
Lees ook:Baby voor Jim Bakkum en Bettina Holwerda
Lees ook:Kolven moet nog steeds in kopieerhok

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>