Papa wil meer tijd voor kroost

55 procent van de werkende vaders wil meer tijd voor de kinderen. Bij werkende moeders ligt dit percentage op 35 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction onder 1100 vaders en moeders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar.  Vaders zien Het Nieuwe Werken als oplossing voor meer quality time met hun kroost. Het zelf indelen van werktijden staat bovenaan hun verlanglijstje.

Veel werkende vaders missen hun kinderen meer dan moeders: 67 procent van de werkende vaders baalt ervan als ze door het werk de kinderen te weinig zien; bij moeders is dit 43 procent.

Meer dan de helft zegt gelukkiger te zijn met meer tijd voor de kinderen. Een goede werk-privé balans is voor zowel werkende vaders (82 procent) als moeders (74 procent) grotendeels bepalend voor het werkplezier.

Lees meer op Nu.nl/werk en privé

Lees ook:Vaders besteden genoeg tijd aan kinderen
Lees ook:Vaders offeren geen werkdag op voor papadag
Lees ook:Werkende moeders missen mijlpalen
Lees ook:Kolven moet nog steeds in kopieerhok
Lees ook:Vanuit je hart naar succes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>