Anticonceptie moet gemakkelijk zijn

Na betrouwbaarheid is gemak voor de meeste Nederlandse vrouwen doorslaggevend bij het kiezen van anticonceptie. Dit blijkt uit onderzoek van Peil.nl onder ruim duizend vrouwen tot 40 jaar. De methode die ze kiezen moet gebruiksvriendelijk zijn en passen in een drukke levensstijl.

62 procent van de ondervraagde vrouwen gaan voor advies over anticonceptie het liefst naar de huisarts.  Vooral in de zomer blijken veel vrouwen een nieuwe anticonceptiemethode te overwegen.

De pil is nog steeds het populairste anticonceptie-middel: 45 procent van de Nederlandse vrouwen tot 40 jaar maakt hier gebruik van. Daarna volgen het hormoonspiraaltje (8 procent) en het condoom (7 procent). Slechts 6 procent gebruikt de anticonceptiering.

In de leeftijdsgroep van 18 tot 30 jaar is de anticonceptiering juist de meest gekozen methode na de pil. Ruim een kwart van de vrouwen zegt helemaal niet bewust bezig te zijn met de vraag welke anticonceptiemethode het beste bij haar past.

Bron: Gezondheidsnet

Lees ook:Vaderschap maakt Nederlandse man gelukkig
Lees ook:Au: condoom met weerhaakjes
Lees ook:We cijferen ons nog steeds weg
Lees ook:Kwart single vrouwen wil eicellen invriezen
Lees ook:‘Vijf procent van vrouwen niet spontaan zwanger’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>