Goed nieuws: minder tienermoeders dan ooit in Nederland

tienermoeders 2012Goed nieuws om de week mee te beginnen. Nederland telt minder tienermoeders dan ooit. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In 2012 kregen 2200 meisjes en vrouwen jonger dan 20 jaar een kind. Dat aantal is nog nooit zo laag geweest. Tienermoeders komen nog wel vaak voor onder Antilliaanse en Surinaamse meisjes.

Het geboortecijfer onder tieners in Nederland behoorde altijd al tot de laagste ter wereld, alleen in Zwitserland en Denemarken ligt het gemiddelde lager. Dat is vooral te danken aan een goede zwangerschapspreventie.

Net als Nederland  heeft Zwitserland een relatief laag abortuscijfer. In Denemarken speelt abortus onder tieners een veel grotere rol. De hoogste geboortecijfers zijn te vinden in Bulgarije en Roemenië en in het Verenigd Koninkrijk.

Onder Antilliaanse en Surinaamse vrouwen blijft het aantal tienermoeders wel relatief hoog. Het aantal zwangerschappen onder eerste generatie tienermeisjes uit de Antillen of Suriname is vier tot vijf keer zo hoog als het gemiddelde voor Nederland.

Bron: CBS

Lees ook:Minder tienermoeders dan ooit
Lees ook:Aantal abortussen blijft gelijk
Lees ook:Aantal tienermoeders daalt fors
Lees ook:Sterfte groot onder Antilliaanse baby’s
Lees ook:Eén op 10 baby’s met alleenstaande moeder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>