Twee kinderen overleden aan Mexicaanse griep

Een jaar geleden was heel Nederland in rep en roer over de Mexicaanse griep. Elke dode was voorpaginanieuws. En nu lees ik dinsdagavond ergens weggeschoven op teletekst dat er afgelopen december in de regio Nijmegen twee kinderen zijn overleden aan het griepvirus  … Raar vind ik dat. Vorig jaar zo’n hype en nu sterven er in relatieve stilte ‘zomaar’ twee kindjes aan de griep. Moeten we ons opnieuw zorgen maken?

Omroep Gelderland meldt dat de GGD Regio Nijmegen dinsdag tientallen ongeruste bellers heeft gehad na het bericht dat eind december een meisje van 4 uit Malden en een Nijmeegse jongen van 11 zijn overleden aan de Mexicaanse griep.

Volgens de GGD zijn de sterfgevallen opvallend omdat beide kinderen gezond waren en het zeer weinig gebeurt dat gezonde mensen overlijden aan griep. De klachten van de Mexicaanse griep lijken op die van de ‘gewone’ seizoensgriep.

Volgens het RIVM zijn er dit griepseizoen (2010-2011) tot en met 4 januari in totaal 43 meldingen van ziekenhuisopnames vanwege de Mexicaanse griep. Daarvan zijn drie mensen overleden: de twee kinderen in de regio Nijmegen en één volwassene. De laatste had al een ziekte onder de leden.

De GGD adviseert de huisarts te raadplegen als de griep ernstig verloopt met kortademigheid en als de lachten lang aanhouden, vooral bij kinderen onder de twee jaar. Huisartsen is gevraagd alert te zijn. Alle scholen in de regio zijn door de GGD geïnformeerd.

Lees ook:Ook volwassen slachtoffer Mexicaanse griep
Lees ook:Weer vier doden door Mexicaanse griep
Lees ook:Overleden kindjes niet doorverwezen
Lees ook:Nieuwe sterfgevallen Mexicaanse griep
Lees ook:Intensiteit Mexicaanse griep neemt af

1 Reacties // Reageer

One thought on “Twee kinderen overleden aan Mexicaanse griep

  1. Sandra

    Dat zijn dus de eerste die zijn overleden die geen onderliggende ziektes hadden.
    ik vraag me af of die kinderen ingeent zijn tegen de mexicaanse griep vorig jaar.
    Ik heb ons allen niet in laten enten, juist vanwege de reden dat er nog zo weinig bekend is over de gevolgen van een vaccinatie.
    Pfff…die mexicaanse griep daar wordt je toch helemaal eng van!
    heel veel sterkte aan de ouders en familie en vrienden van de overleden kinderen!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>