Overleden kindjes niet doorverwezen

De twee jonge kinderen die eind december zijn overleden aan de Mexicaanse griep, zijn tijdens het bezoek aan de huisartsenpost niet doorverwezen. De twee uit Malden en Nijmegen stierven binnen 12 uur, meldt Omroep Gelderland woensdag. Echt een schande zoiets .. dat je zelf niet meer alert bent op de Mexicaanse griep is nog tot daaraan toe. Je hoorde er tot nu toe immers weinig over. Maar dat zelfs een huisarts tot twee keer toe de plank misslaat. Dat mag toch niet gebeuren!

Volgens bestuursvoorzitter Verblackt van de huisartsendienst Nijmegen was er tijdens de onderzoeken weinig te zien, omdat de klachten van de Mexicaanse griep lijken op die van de ‘gewone’ seizoensgriep.

Verblackt adviseert de huisarts te raadplegen als de griep ernstig verloopt met kortademigheid en als de patiƫnt snel achteruitgaat.

Lees ook:Twee kinderen overleden aan Mexicaanse griep
Lees ook:Ook volwassen slachtoffer Mexicaanse griep
Lees ook:Weer peuter overleden door griep
Lees ook:Nieuwe sterfgevallen Mexicaanse griep
Lees ook:Vijf nieuwe doden Mexicaanse griep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>