Ook volwassen slachtoffer Mexicaanse griep

De Mexicaanse griep is terug! Er zijn dit griepseizoen (2010-2011) tot nu toe drie mensen overleden aan het virus. Dat meldt het RIVM op de website. Behalve twee kinderen in de regio Nijmegen – waarover al eerder in de media werd bericht – stierf in oktober ook een 34-jarige man aan de gevolgen van de griep. In zijn geval was er sprake van ‘onderliggend lijden’. De man had dus al een ernstige ziekte onder de leden. Voor de twee kindjes gold dat niet.

Bij het RIVM zijn dit griepseizoen in totaal 43 meldingen van ziekenhuisopnames binnen gekomen als gevolg van de Mexicaanse griep. Daarvan zijn dus drie mensen overleden.

Er is nog geen sprake van een griepepidemie in Nederland. Dat blijkt uit een peiling onder huisartsen. Er waren in week 51 (20 tot en met 26 december) 23 op de 100.000 mensen met griepachtige klachten. Er is sprake van een epidemie als er twee weken achter elkaar meer dan 51 op de 100.000 mensen griepachtige klachten heeft.

Viroloog Ab Osterhaus zei eerder woensdag al dat er de komende weken meer doden door de Mexicaanse griep zijn te verwachten. Nederland staat aan het begin van een wintergriepgolf en de Mexicaanse griep is een van de drie wintergriepvirussen geworden, stelt hij.

In Nederland circuleren op dit moment twee typen griepvirussen. Het gaat nu om het griepvirus A(H1N1), beter bekend als de Mexicaanse griep en om een type B griepvirus.

Lees ook:Nieuwe sterfgevallen Mexicaanse griep
Lees ook:Twee kinderen overleden aan Mexicaanse griep
Lees ook:Mexicaanse griep op z’n retour?
Lees ook:Weer vier doden door Mexicaanse griep
Lees ook:Milde griepepidemie in Nederland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ook volwassen slachtoffer Mexicaanse griep

  1. Paul

    Ieder jaar overlijden er 1000-2000 mensen aan de gevolgen van een griep. In 2 jaar tijd zijn er echter maar 66 mensen overleden aan de gevolgen van ‘mexicaanse’griep…

    Het kindje van 4 dat vorig jaar helaas overleed aan de gevolgen van mexgriep had Astma, was kort-ademig en kreeg Astma-medicijnen… Waarom er dan gesproken werd van een ‘gezond kind’ dat overleed… Lijkt verdacht veel op Angstzaaierij.
    Voor de voorstanders van vaccins: Zembla maakte onlangs nog een uitzending over de griep-vaccins die volgens de Deskundigen NIET werkt en Dr. Russel Blaylock toont d.m.v. wetenschappelijk onderzoek aan dat de (mexicaanse)griep-vaccins niet werken:
    http://web.mac.com/rblaylock/Russell_Blaylock_M.D./Swine_Flu_Data.html

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>