Babylijkje gevonden in Breda

Dan komt het nieuws wel heel dichtbij. Als de politie een babylijkje vindt in een huis op nog geen halve kilometer afstand van je eigen woning. In Breda is zondagmiddag in de Hoolbeemd in de wijk Haagse Beemden een 19-jarige vrouw aangehouden. Ze wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de dood van de baby, meldt BN/De Stem.

Bij de politie kwam zondag rond 14.00 uur een melding binnen van een man die in zijn huis een babylijkje had gevonden in een tas. De technische recherche sloot daarop de straat af en onderzocht het pand. In de woning werd inderdaad een dode baby aangetroffen.

Volgens politiewoordvoerder André van den Hul is er mogelijk sprake van ‘een verborgen zwangerschap’. De 19-jarige vrouw die is aangehouden, is de dochter van de melder.

Wat een dramatisch verhaal! In de eerste plaats voor baby natuurlijk. Maar ook voor de jonge moeder in kwestie. Als het inderdaad klopt dat ze haar kindje heeft omgebracht (daarover is nog niks naar buiten gebracht) dan is dat diep, diep triest. Geen enkele mama wil haar pasgeboren baby vermoorden. Deze vrouw, een meisje eigenlijk nog, moet compleet in verwarring zijn geweest!

Er waren andere, rationele manieren te bedenken geweest om van dit kindje af te komen. Abortus, adoptie of desnoods te vondeling leggen op een veilige plaats … dan had de baby tenminste nog een levenskans gehad.

Ook voor mensen die zelf geen kinderen kunnen krijgen is dit een drama. Misschien hebben ze heel veel moeite gedaan om wel zwanger te kunnen raken en is dit niet gelukt. Als je dan leest dat een nieuw leven in de knop is gebroken, dan breekt je hart. Deze wensouders hadden dit kleine kindje heel gelukkig kunnen maken.

En wat te denken van de betrokken familieleden van het gearresteerde meisje .. Zij zullen de komende dagen, weken, maanden of misschien wel jaren met dit afschuwelijke drama moeten leven. Veel sterkte!

Lees ook:Welke moeder dumpt twee baby’s?
Lees ook:Duitse priester vindt baby in kribbe
Lees ook:‘Babydrama was verborgen zwangerschap’
Lees ook:Elk babylijkje verhult tragedie
Lees ook:Dronken Polen gooien pasgeboren baby uit raam

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Babylijkje gevonden in Breda

  1. ikke

    Wie zegt dat de baby is vermoord?? Misschien wel doodgeboren??

      /   Reply  / 
  2. LR

    dan verstop je het toch niet

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>