Speekseltest voorspelt vroege bevalling

Het is er een beetje bij ingeschoten afgelopen week, dit nieuwsbericht. Want de zomer mag dan traditioneel komkommertijd wezen voor het echte, harde nieuws. Over zwangerschap en baby’s valt er volop te schrijven. Bijvoorbeeld over een simpele speekseltest die in de toekomst kan voorspellen of zwangere vrouwen te vroeg zullen bevallen. (Foto: ziekenhuiskrant.nl)

Uit Brits onderzoek is gebleken dat het speeksel van vrouwen die vroegtijdig baren, heel weinig progesteron (een hormoon) bevat, schrijft de BBC naar aanleiding van een publicatie in een wetenschappelijk tijdschrift.

Als vroeg tijdens de zwangerschap ontdekt kan worden dat een vrouw te vroeg zal gaan bevallen, kunnen steroïden gegeven worden zodat de longen van de baby zich sneller ontwikkelen. Daardoor kunnen problemen na de geboorte voorkomen worden.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Vrouwen reageren minder op babygehuil na keizersnede
Lees ook:Strenger beleid misbruik HCG
Lees ook:Bloedwaarde voorspelt overgang
Lees ook:Rotterdam pakt babysterfte aan
Lees ook:Visolie maakt baby niet slimmer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>