Visolie maakt baby niet slimmer

Spoel ze maar door het toilet, die visoliecapsules. Tenminste, als je ze slikt tijdens je zwangerschap omdat je denkt dat je baby er later slimmer van wordt. Australische onderzoekers hebben ontdekt dat het weinig zin heeft om daar visolie voor in te nemen.  Het pilletje zorgt er trouwens ook niet voor dat moeders minder last hebben van depressies.

Aan het onderzoek werkten bijna 2400 zwangere vrouwen mee. Ze werden in twee groepen verdeeld: de ene groep slikte capsules met extra visvetzuren, de andere groep kreeg een placebo.

Zes weken en zes maanden na de bevalling bleken de jonge moeders die de visoliecapsules slikten niet minder somber dan de vrouwen in de controlegroep. Ook werd er bij de kinderen geen verschil in ontwikkeling gevonden.

De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in the Journal of the American Medical Association (JAMA). In een commentaar in hetzelfde tijdschrift zeggen Amerikaanse wetenschappers dat het eten van vette vis tijdens de zwangerschap en de periode dat borstvoeding wordt gegeven wel een gunstig effect heeft op de ontwikkeling van kinderen.

Volgens de wetenschappers zou dit kunnen komen omdat de vetzuren in de capsules minder bioactief zijn. Ook zou het zo kunnen zijn dat het positieve effect niet berust op de vetzuren, maar bijvoorbeeld op selenium en jodium in vette vis.

Bron: Kraamsupport Online

Lees ook:Obesitas verkleint kans op baby
Lees ook:Vet eten: risico doodgeboren kindje
Lees ook:Veel pesticiden in urine Rotterdamse vrouwen
Lees ook:Wachten na miskraam niet nodig
Lees ook:Rokende moeder, dik kind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>