Vlaamse baby gestorven door wiegendood of vergiftiging

De Vlaamse baby die vorige week vrijdag om het leven kwam in een kinderdagverblijf in Zellik is toch niet gestikt in haar fruithapje. Dat schrijft de krant Het Nieuwsblad. De lijkschouwing heeft aangetoond dat de 7 maanden oude Lissa waarschijnlijk is gestorven door wiegendood of dat ze is vergiftigd door geneesmiddelen. Verder onderzoek moet dat uitwijzen. Aan het drama komt dus voorlopig voor de ouders nog geen eind. De uitslag is pas over enkele weken bekend.

Lissa werd aan het eind van de middag bewusteloos en blauw aangelopen gevonden in haar bedje op de crèche Het Kabouterhuisjes in Zellik. Diverse pogingen om het meisje te reanimeren mislukten.

In eerste instantie werd vermoed dat de baby was gestikt in uitgebraakt etensresten. Ze had net voordat ze op bed was gelegd een fruithapje gekregen. Vader Yves Dombrecht (38) in Het Nieuwsblad: ,,Toen ik de crèche binnen kwam gestormd zag ik mijn dochtertje op de verzorgingstafel liggen. Ik heb nog twee keer op haar lichaampje geduwd en er kwam fruitpap uit haar mond.”

De uitleg bleek na de lijkschouwing niet te kloppen. Er zijn geen verdere etensresten in de luchtpijp van Lissa gevonden. Ze kan dus niet gestikt zijn. Het staat wel vast dat ze een ‘plotse en onverwachte dood’ is gestorven.

Vreselijk. Het zal je kind maar wezen …

Zie ook: Baby stikt in fruithap op kinderdagverblijf

Lees ook:Baby stikt in fruithap op kinderdagverblijf
Lees ook:Politie onderzoekt dood baby op creche
Lees ook:Vergeten Vlaamse baby sterft in auto
Lees ook:Baby Rijswijk stierf natuurlijke dood
Lees ook:Zwanger achter de tralies

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>