Politie onderzoekt dood baby op creche

Het zal je gebeuren. Je brengt je zoontje van net 14 weken naar het kinderdagverblijf. Om een aantal uren later de mededeling te krijgen dat je kindje dood gevonden is in zijn bedje. Ik denk dat ik de hele buurt bij elkaar zou gillen als het me zou overkomen. Wat een afschuwelijk drama. In eerste instantie voor de jonge ouders uiteraard. Maar ook voor het personeel van kinderdagverblijf De Hartendief in Hengelo waar de baby maandagmiddag is overleden.

De politie maakte dinsdag bekend dat er nader onderzoek nodig is naar de doodsoorzaak. Uit technisch onderzoek is niet duidelijk geworden waar de baby aan gestorven is.

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Rijswijk heeft maandagavond sectie verricht op het lichaam van het jongetje. Uit dit onderzoek is de doodsoorzaak nog niet komen vast te staan. Het NFI gaat daarom nog toxicologisch onderzoek verrichten.

Het duurt volgens de politie nog zes weken voordat uitsluitsel over de doodsoorzaak kan worden gegeven.

De Hartendief is een vestiging van de Stichting Kinderopvang Enschede (SKE). Het kinderdagverblijf is gevestigd in het gebouw van ROC Twente.

Medewerkers hebben maandagmiddag nog geprobeerd om de baby te reanimeren. In het ziekenhuis werd de dood vastgesteld.

Bron RTV Oost

Lees ook:Baby Rijswijk stierf natuurlijke dood
Lees ook:Kind overleden op crèche Nijmegen
Lees ook:Justitie verdenkt ‘ouders’ baby Willem van moord
Lees ook:Moeder dode baby Breda vrijgelaten
Lees ook:Baby overlijdt in creche Rijswijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>