Vruchtbaarder door antioxidanten

Uit onderzoek van de University of Auckland blijkt dat antioxidanten de vruchtbaarheid van een man kunnen verbeteren. Voor het onderzoek bestudeerden de onderzoekers de gegevens van 1000 stellen die zich hadden aangemeld bij vruchtbaarheidsklinieken.

De meeste van deze mannen hadden een lage spermakwaliteit. De kans op een zwangerschap bleek veel groter als een man bepaalde vitamines of andere antioxidanten nam.

Het gebruik van antioxidanten is gebaseerd op de theorie dat ze de vrije radicalen aanpakken. Deze vrije radicalen kunnen het DNA in het sperma beschadigen, wat van essentieel belang is voor het creƫren van een embryo.

Volgens hoofdonderzoeker Marian Showell van de University of Auckland in Nieuw-Zeeland kan het bij een vruchtbaarheidsbehandeling helpen om mannen supplementen met antioxidanten te laten slikken.

Verder onderzoek moet uitwijzen of antioxidanten echt effect hebben. De onderzoekers benadrukken dat mannen die denken baat denken te hebben bij het slikken van antioxidanten er goed aan doen om dit altijd in overleg met een arts te doen.

Lees ook:Antidepressivum Seroxat tast sperma aan
Lees ook:IVF-kinderen zijn langer!
Lees ook:Zwangere vrouw moet vaker de boer op!
Lees ook:Groter gezin als opa en oma oppassen
Lees ook:Vruchtbare vrouw praat met hogere stem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>