Antidepressivum Seroxat tast sperma aan

Miljoenen mannen ter wereld slikken het antidepressivum Seroxat. Maar zouden ze dat ook nog doen als ze wisten dat hun sperma er flink door wordt aangetast? Onderzoekers van het Cornell Medical Center in New York hebben ontdekt dat bij mannen die Seroxat slikten het aantal zaadcellen met gebroken DNA na vier weken ruim was verdubbeld. Oeps!

Het onderzoek wordt beschreven in The New Scientist. In november worden de resultaten door de leider van het onderzoek, Dr. Schlegel, toegelicht op een congres in San Francisco.

 

De wetenschappers van het Cornell Medical Center keken naar de spermakwaliteit van 35 gezonde, niet-depressieve mannen. Vervolgens werd ze gevraagd een maand lang het antidepressivum te slikken.

 

In eerste instantie leek er niets met het sperma aan de hand. Het aantal cellen was hetzelfde gebleven. Maar uit onderzoek van het DNA bleek dat het percentage spermacellen met DNA-breuken was gestegen van 13,8 procent naar 30,3 procent.


Uit eerder onderzoek is al gebleken dat zoveel DNA-schade samengaat met een verminderde vruchtbaarheid.

Lees ook:Vruchtbaarder door antioxidanten
Lees ook:Supersperma door dagelijkse sex
Lees ook:Soja tast vruchtbaarheid mannen aan
Lees ook:Vaderschap maakt Nederlandse man gelukkig
Lees ook:Sperma is heter dan heet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>