Eicelbank nu ook in Nederland

Nederland krijgt, in navolging van landen als Spanje en België, een eicelbank. Het initiatief van het UMC Utrecht is bedoeld voor vrouwen die niet meer op een natuurlijke manier zwanger kunnen worden.

Een eicelbank is te vergelijken met een spermabank. Donoren kunnen voor hen onbekende vrouwen helpen aan eicellen waarmee een langgekoesterde kinderwens in vervulling kan gaan.

Vrouwen kunnen ook hun eigen eicellen laten invriezen voor later gebruik. Begin deze maand werd bekend gemaakt dat het UMC die techniek ook aanbiedt.

EenVandaag sprak woensdag met Dineke van den Burg die op 46-jarige leeftijd via eiceldonatie in Spanje de tweeling Frederique en Jelle kreeg en met de 36-jarige Marieke Schellart die haar eicellen in België liet invriezen omdat ze nog geen geschikte partner heeft gevonden. Schellart maakte ook de documentaire ‘Ei voor later’, die hier te zien is.

Bron: EenVandaag

Lees ook:België loopt voorop met eerste eicelbank
Lees ook:UMC start werving eiceldonoren
Lees ook:UMC vriest eicellen in
Lees ook:Kamer voor invriezen eicellen
Lees ook:Kamer godzijdank tegen invriezen eicellen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>