UMC start werving eiceldonoren

Het UMC Utrecht start op 2 april met de werving van eiceldonoren. Dit is de eerste stap in de oprichting van de eicelbank. Twaalf procent van de vrouwen onder de 46 jaar zou serieus overwegen om eicellen te doneren. Dat blijkt uit resultaten van een onderzoek dat donderdag online gepubliceerd is door het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.

De eicelbank is bedoeld voor vrouwen die niet op een andere manier met eigen eicellen zwanger kunnen worden. Zij kunnen hier zwanger worden met behulp van eicellen van een onbekende donor. Andere vrouwen kunnen hun eicellen doneren om dit mogelijk te maken. Zij ontvangen hiervoor een onkostenvergoeding van maximaal € 1000. Vrouwen tot 45 jaar kunnen in aanmerking komen voor een vruchtbaarheidsbehandeling.

Prof. dr. Bart Fauser, hoogleraar voortplantingsgeneeskunde van het UMC, vertelt donderdag in de uitzending van Een Vandaag over de mogelijkheden van de eicelbank: “Met de oprichting van de eicelbank voorzien wij in een duidelijke behoefte bij een bepaalde groep vrouwen waardoor zij eindelijk in eigen land terecht kunnen.”

Bron: EenVandaag

Lees ook:UMC vriest eicellen in
Lees ook:Bloedwaarde voorspelt overgang
Lees ook:Eicelbank nu ook in Nederland
Lees ook:België loopt voorop met eerste eicelbank
Lees ook:Vooral singles vriezen eicellen in

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “UMC start werving eiceldonoren

 1. zwartkijker

  vaderschap!! leg dat later maar eens uit als het kind op zoek wil gaan naar zijn roets.wil je dat je kind net zoveel of nog meer problemen krijgt als jij, die zo graag een kind wil ,en wie draait op voor evt.alimentatie, de belasting betaler !of wordt de donorbank gesponserd door de baby industrie.

    /   Reply  / 
 2. zwanger worden

  Ik snap het allemaal wel hoor maar kunnen die vrouwen niet een man zoeken dan ! Sommige willen dat niet waarom niet geen idee maar ook deze vrouwen bestaan maar ieder kind heeft een vader figuur nodig ! Al denken sommige vrouwen van niet het is zo !Ze zeggen wat je niet weet dat mis je niet toch is het beter voor een kind als hij een vader en een moeder heeft!

    /   Reply  / 
 3. Michelle

  ? De reacties hierboven snappen het niet zo goed. En dan zeg ik het netjes.
  Ik ben donor geweest.
  Eiceldonor lees: DONOR ben je voor een ander.
  Deze vrouw is vervroegd in de overgang.
  Ik ga nu nog een keer doneren. Deze vrouw haar eicellen zijn genetisch aangetast waardoor zij kinderen zal krijgen die nooit volwassen kunnen worden.

  Deze vrouwen heb ik ontmoet en we kennen elkaar. Zonder winstbelang overigens. Als ik geld wil verdienen ga ik wel werken.

  Dat je de donor niet kent wil niet zeggen dat het doneren voor het kind anoniem is.
  In Nederland is anonieme donatie verboden in belang van het kind.
  Bij deze vorm van donatie krijgt het kind een donorpaspoort.
  Het kind krijgt vanaf de leeftijd van 12 jaar recht op inzage in het donorpaspoort. Een donorpaspoort is een document waarin de donor een aantal persoonlijke gegevens heeft ingevuld betreffende opleiding, werk, gezinssituatie en motivatie voor het donorschap.

  Deze wet regelt dat, bij donorinseminaties uitsluitend nog gebruik gemaakt mag worden van donoren waarvan de identiteit (desgewenst) op latere leeftijd (16 jaar) aan het kind kenbaar gemaakt moet kunnen worden (niet-anonieme donoren).

  Ik hoop het zo goed verwoord te hebben?

    /   Reply  / 
 4. zwanger worden tips

  @Michelle,
  Ik volg jouw reactie helemaal. Er doen zich voldoende verschillende situaties voor waarbij het meer dan aanvaardbaar is dat een vrouw zwanger wordt ook al past zij niet in het plaatje van het klassieke koppel (man vrouw). Ik heb respect voor eiceldonoren, anders dan bij spermadonoren komt hier heel wat meer bij kijken dan even een bezoekje aan de dokter. Kinderen die opgroeien in één-ouder gezinnen worden soms omringd met meer liefde dan kinderen die opgroeien in klassieke gezinsomstandigheden. Let wel ik zeg niet “altijd” en ook niet “nooit”.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>