‘Baby laten huilen werkt het best’

Ja hoor! Daar heb je weer een paar van die duurbetaalde wetenschappers die beweren dat je je baby het beste kunt laten huilen tot hij of zij vanzelf in slaap valt. Volgens een team van Australische onderzoekers is dat de beste manier om een eind te maken aan slaapproblemen. Helaas vertellen ze er niet bij hoe je dat als papa of mama het beste kunt aanpakken. Ik kon het in ieder geval niet over mijn hart verkrijgen om mijn kindje compleet overstuur in zijn bedje te laten krijsen ..

De Australische onderzoekers werkten zes jaar aan hun studie. Ze raden artsen en gezondheidswerkers aan om ouders te adviseren de controversiële methode van gecontroleerd huilen toe te passen. Dat betekent dus niets meer en niets minder dan dat je je baby zichzelf in slaap moet laten huilen. De wetenschappers beweren dat de techniek een verstoord slaappatroon bij baby’s met 30 procent beperkt tijdens de eerste vier maanden.

De kans op depressie bij moeders daalt met 40 procent tegen de tijd dat de kinderen twee jaar zijn. Achteraf was 85 procent van de ouders het ermee eens dat hun baby laten huilen hun relatie had verbeterd. 15 procent merkte geen verandering op, maar niemand dacht dat het de kinderen kwaad had gedaan.

Onderzoekster Anna Price: ‘Hopelijk zal dit bewijs ouders zelfvertrouwen geven om slaappatronen te controleren door deze strategieën te gebruiken. We begrijpen dat het moeilijk is voor hen om hun baby te horen huilen, maar het is goed te weten dat je je kind hiermee geen schade berokkent. We weten dat vroege slaapproblemen het risico op een postpartum depressie bij moeders verdubbelt, wat de vorming van een band met het kind kan schaden.’

Tegenstanders noemen de techniek wreed en vrezen dat het ongewenste negatieve gevolgen heeft voor de kinderen in de toekomst. Persoonlijk kon ik dus ook niet aanhoren als mijn kindje maar bleef huilen in zijn bedje. Maar, eerlijk is eerlijk, hij is nu vier jaar en slaapt nog steeds moeilijk door. Misschien heb ik het dus toch verkeerd aangepakt?

Bron: Het Laatste Nieuws

Lees ook:Baby’s laten huilen is gevaarlijk
Lees ook:Baby Jayden moet terug naar België
Lees ook:Huilbaby’s blijven dagenlang ongelukkig
Lees ook:Aantal shaken baby’s halveren
Lees ook:Bij IVF meer kans op jongetje

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Baby laten huilen werkt het best’

  1. Lia

    Ik weet het niet. Er wordt vaak gepropageerd dat er maar 1 goede manier is en dat al het andere per definitie slecht is, zowel bij voor als bij tegenstanders.

    Ik heb mijn kinderen nooit overstuur in bed laten liggen -dat kon ik ook niet over mijn hart verkrijgen- maar een beetje huilerig jengelen heb ik wel gewoon laten gaan. Om de 5 a 10 minuten even bij ze gekeken, aai over de bol en weer weg gegaan. Het heeft hier tot op zekere hoogte wel gewerkt, want beide kinderen zijn makkelijke slapers, maar daar moet ik wel eerlijk bij zeggen dat slapen nooit zo’n probleem is. Dus ik heb sowieso makkelijk praten :-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>