Baby’s laten huilen is gevaarlijk

Persoonlijk heb ik mijn kindje nooit lang laten huilen in z’n bedje. Ik kon het gewoon niet aanhoren, wilde hem alleen maar troosten op zo’n moment. En gelukkig maar .. blijkt nu. Want baby’s laten huilen is ronduit gevaarlijk! Uit onderzoek is gebleken dat lange periodes van huilen het brein van jonge kinderen beschadigen. Niet doen dus!

Volgens psycholoog Penelope Leach brengt lang huilen veel stress met zich mee waardoor een hormonale reactie ontstaat die er uiteindelijk tot leidt dat het stresshormoon cortisol vrijkomt. En een te grote hoeveelheid cortisol werkt als gif voor het brein.

“Het is geen mening, maar een feit,” laat Leach weten. “Waarom zouden we het, nu we dit weten, riskeren? Volgens Leach is het onmogelijk dat een baby op zo’n jonge leeftijd ‘leert’ om te gaan slapen. “Een baby die maar lang genoeg blijft huilen zal uiteindelijk stoppen. Niet omdat hij heeft geleerd om heel fijn alleen te slapen, maar omdat hij uitgeput en wanhopig is.”

Volgens Leach is huilen de enige manier waarop baby’s duidelijk kunnen maken dat zij iets nodig hebben en is het aan de ouder om bij dat huilen de juiste vertaling te zoeken.

“Moeders zijn zeer gevoelig als het gaat om de behoeften van hun baby’s,” bevestigt deskundige Martin Ward-Platt. ,,Huilen is niet zomaar huilen, maar begrijpelijk voor de moeder. Dat wil echter niet zeggen dat moeders bij elke kreet van de baby naar de kinderkamer moeten rennen. “Ze moeten ook aan hun eigen behoeften denken.”

Bron: Scientas.nl

Lees ook:Huilbaby’s blijven dagenlang ongelukkig
Lees ook:‘Baby laten huilen werkt het best’
Lees ook:Vader slaat huilende baby bijna dood
Lees ook:Biefstukje voorkomt huilbaby?
Lees ook:Nooit meer kapotte knieën met de broeken van Mad-Monkeys

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>