Meeste baby’s hebben online bestaan

baby computerHet zet je wel aan het denken .. dit onderzoek. Zelf heb ik me er ook schuldig aan gemaakt. Trots als ik was, maakte ik kort na de geboorte  van mijn zoontje een profiel voor hem aan op Hyves. Inmiddels gewend aan het moederschap vond ik het eigenlijk toch wel een beetje overdreven. En dus heb ik hem onlangs verwijderd. Maar blijkbaar ben ik niet de enige ouder die z’n kind met dit soort misplaatste trots aan de wereld etaleert. Uit onderzoek blijkt dat ruim 80% van de kinderen onder de twee jaar al een online bestaan heeft.

Experts waarschuwen ouders voor de gevaren van deze trend, schrijft De Telegraaf vrijdag. Trotse papa’s en mama’s moeten voorzichtig zijn omdat het materiaal dat online staat het kind levenslang kan achtervolgen. Ouders zouden volgens expert JR Smith in gedachten moeten houden dat de informatie niet alleen met vrienden en familie wordt gedeeld maar met de hele wereld.

Aan het onderzoek werkten 2200 moeders in 9 geïndustrialiseerde landen mee.

Uit de studie blijkt dat 81% van de Britse moeders al voor hun kind twee jaar is een foto van de baby op internet heeft staan. 20% van de Britse baby’s heeft zelfs al een virtueel leven op internet voordat ze geboren zijn! Dit komt doordat de moeders de echografie van hun kind op een sociaal netwerk (zoals Hyves of Twitter) plaatsen. Een derde plaatst foto’s van hun pasgeboren kind op de hun site.

In de Verenigde Staten is het nog erger. Daar plaatst 92% van de moeders een foto van hun kind op een sociaal netwerk. 34% plaatst een echografie en 6% maakt zelfs een profiel voor hun kind aan. Ook creëerde 4% van de Amerikaanse moeders een emailadres voor hun baby.

Zoals gezegd moedigen privacy-experts dit gedrag niet aan. Het aanmaken van een online profiel voor een jong kind betekent dat ze aangemoedigd zullen worden om een aanzienlijk deel van hun leven op het internet te spenderen.

De experts raden ouders bovendien aan voorzichtig te zijn met wat ze publiceren aangezien het kind nog te jong is om zijn mening over zijn privacy te uiten.

Amen!

Lees ook:App, noot, muis ..
Lees ook:Straffen en belonen: Wie zoet is ..
Lees ook:Nederlanders kopen weer baby in België
Lees ook:Nu ook op Facebook: ‘in verwachting’
Lees ook:Wat een rotwoord .. vondelingenschuif

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>