Straffen en belonen: Wie zoet is ..

Nederlandse moeders zitten redelijk goed in hun vel, maar zien ook hun eigen beperkingen onder ogen. Ze doen hun best om hun kinderen goed op te voeden, maar beseffen dat ze niet alles zelf in de hand hebben. Dat blijkt uit een onderzoek (“Wie zoet is ..”) dat Ouders Online heeft uitgevoerd in samenwerking met het tijdschrift Mijn Geheim.

Ouders Online en Mijn Geheim vroegen lezers naar hun opvattingen over straffen en belonen in de opvoeding.

En wat blijkt? Nederlandse moeders sturen hun kinderen het liefst met zachte hand en het liefst in overleg met hun partner, maar deinzen er niet voor terug om de harde hand te gebruiken als dat nodig is. Al met al zijn ze redelijk tevreden over zichzelf én over hun kinderen.

Op de website van Ouders Online staat een samenvatting van het onderzoek. Interessant om te lezen! Al is het alleen maar om eens te zien dat jij niet de enige bent die wel eens boos wordt op zoon- of dochterlief. Of .. een corrigerende tik uitdeelt.

Klik hier voor de samenvatting. Of download het rapport “Wie zoet is ..” (pdf, 11 pp.)

Lees ook:Onderzoek relatieplanet: single vader wil single moeder
Lees ook:Moeders graag op reis zonder kids
Lees ook:We cijferen ons nog steeds weg
Lees ook:Nederlandse moeders krijgen goedkoopste cadeaus
Lees ook:Meeste baby’s hebben online bestaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>