Babysterfte kan flink omlaag

De hoge babysterfte in Nederland kan flink omlaag. Dat meldt de NOS zaterdag naar aanleiding van onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Nu overlijden er in ons land jaarlijks 1700 baby’s. Als verloskundigen en gynaecologen beter samenwerken kan dat aantal met 550 (!) dalen naar 1150.

Zwangere vrouwen moeten op een andere manier in de gaten worden gehouden door verloskundigen en gynaecologen, zeggen medewerkers van het Rotterdamse Erasmus MC.

Het onderzoek zocht naar oorzaken voor de hoge babysterfte in Nederland. Elk jaar overlijden 1700 baby’s, dat is één procent van het aantal geboortes. Alleen in Letland en Frankrijk sterft er jaarlijks een hoger percentage baby’s dan in Nederland.

Nu worden vrouwen tijdens hun zwangerschap dikwijls begeleid door een gynaecoloog of een verloskundige. Onderzoeker Gouke Bonsel pleit voor een intensieve samenwerking tussen beide beroepsgroepen in alle fases van de zwangerschap.

Bron: NOS / Erasmus MC

Lees ook:Babysterfte kan omlaag door samenwerking
Lees ook:Babysterfte hoogst in Noorden
Lees ook:Babysterfte in Nederland hoger dan in andere Europese landen
Lees ook:Proef tegen babysterfte uitgebreid
Lees ook:Babysterfte hoogst in Rotterdam-Charlois

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Babysterfte kan flink omlaag

  1. Pingback: Babysterfte kan omlaag door samenwerking | Zwanger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>