‘Gebruik autostoeltjes zo min mogelijk’

Dat je baby’s niet te lang in een autostoeltje moet laten zitten, dat wist ik wel. De houding waarin je kindje zit is namelijk slecht voor het ruggetje. Maar dat autostoeltjes ronduit gevaarlijk kunnen zijn omdat baby’s door de verkeerde houding niet goed kunnen doorademen, dat is voor mij nieuw. Wel iets om over na te denken als je straks bevallen bent en je kindje mee wilt nemen in de auto!

De waarschuwing komt van hoogleraar kindergeneeskunde Hans van Goudoever in het AD. Hij adviseert de stoeltjes zo min mogelijk te gebruiken.

Uit een wetenschappelijke studie blijkt dat bij baby’s die in een autostoeltje liggen, het zuurstofgehalte van het bloed met ruim 5 procent kan dalen.

Volgens Van Goudoever is dat vooral gevaarlijk voor baby’s die ziek of verzwakt zijn. In de stoeltjes nemen baby’s een houding aan waarin ze niet goed kunnen doorademen.

Bron: AD

Lees ook:VUmc neemt moedermelkbank over van Erasmus
Lees ook:De Breeze: een hippe opvouwbare bolderkar
Lees ook:Loopstoeltjes moeten veiliger worden
Lees ook:‘Loopstoeltjes af te raden voor baby’s’
Lees ook:Prijs voor onderzoek overgewicht baby’s

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Gebruik autostoeltjes zo min mogelijk’

  1. Ester

    Hé, dat manneke kennen we toch? Leuk!!!

    Groetjes,
    Ester

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>