Sperma is heter dan heet

Het mannelijk zaad heeft over belangstelling niet te klagen. Afgelopen week heb ik zelf al vijf stukjes geschreven waarin sperma het keyword was. Niet zo vreemd voor een blog over zwangerschap, hoor ik je denken. Toch is de frequentie waarmee spermaberichten in het nieuws opduiken de laatste tijd opvallend hoog te noemen. Een kleine greep uit het aanbod van deze week.

Donderdag schrijft vrijwel elk nieuwsmedium in Nederland over een onderzoek van de universiteiten van Oxford en Londen: Lelijke mannen geven meer sperma. De verklaring is simpel. Mooie mannen krijgen meer kansen om zich voort te planten en hun zaad te verspreiden.

In The Sun zegt wetenschapper Sam Tazzyman: ,,Als een man aantrekkelijk is, is het optimaal voor hem om iets minder sperma per paring te gebruiken. Hoewel de kans op bevruchting daardoor per paring afneemt, zorgt het wel voor een groot aantal nakomelingen in het algemeen.”

,,Omdat minder aantrekkelijke mannen minder kans hebben op een paring, gebruiken ze meer sperma om hun povere kansen goed te benutten.” Vrouwen die graag zwanger willen worden, kunnen hun pijlen volgens Tazzyman dan ook het beste richten op lelijke mannen.

Nog een kleine opmerking: het onderzoek is uitgevoerd onder vogels. Volgens de wetenschappers zijn de uitkomsten ook van toepassing op mensen.

Overig spermanieuws:

Heet van de naald: Jackson’s arts geeft spermadonatie toe

Het meest gelezen artikel deze week op zwanger.blog: Supersperma door dagelijkse sex

Nieuws uit de week dat de Tour de France van start ging: Wielrennen is slecht voor het zaad

En de ultieme opdoffer voor elke man: Geen man meer nodig voor sperma?

Lees ook:Supersperma door dagelijkse sex
Lees ook:Dikke mannen produceren minder zaad
Lees ook:Soja tast vruchtbaarheid mannen aan
Lees ook:Ingevroren embryo’s beter voor ivf?
Lees ook:Hebben mannen ook biologische klok?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>