Bussemaker door het stof over embryobrief

Staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid (PvdA) geeft toe dat ze haar brief over de uitbreiding van embryoselectie eerst in het kabinet had moeten bespreken, meldt de NOS. Bussemaker noemt dat een 'inschattingsfout'. Ze ging door het stof in het spoeddebat dat donderdag in de Tweede Kamer werd gehouden over de kwestie. Vorige week schreef de staatssecretaris dat embryo's die ontstaan zijn door IVF onderzocht mogen worden op een erfelijke vorm van kanker.(Foto: Staatssecretaris Jet Bussemaker door Joop van Reeken)

Bussemaker moest de brief vrijdag intrekken onder druk van met name de ChristenUnie. De regeringspartij verzet zich tegen deze vorm van embryoselectie. Tijdens het debat zei Bussemaker dat ze geen signalen had opgevangen dat het onderwerp zo gevoelig lag. "Nu blijkt dat het onderwerp zulke heftige gevoelens oproept, kan ik ze de kans om het te bespreken niet ontnemen," aldus Bussemaker in het Nos Journaal.

De staatssecretaris komt nog voor het zomereces met een nieuwe brief. Het spijt haar dat de politieke commotie veel onzekerheid heeft veroorzaakt bij de patiënten die al jaren op behandeling wachten.

Lees ook:Meeste Nederlanders voor embryoselectie
Lees ook:Kamer wil spoeddebat over embryobrief
Lees ook:CDA nu ook voor verruimen embryoselectie
Lees ook:Embryoselectie: moet dat kunnen?
Lees ook:Bussemaker: ‘Geen bemoeienis invriezen eicellen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>