Documentaire Octomom gemist?

Woensdag op SBS6 de documentaire over Octomom gemist? Dan moet je zeker even op internet de uitzending terugkijken. Met verbazing heb ik zitten kijken naar de Amerikaanse Nadya Suleman die vorig jaar beviel van een achtling. Terwijl ze op dat moment al zes kinderen thuis rond had lopen. Ze is nu dus een alleenstaande moeder van 14 kinderen! Zou die vrouw ooit aan slapen toekomen?

Medici beschouwden het bij de geboorte als een wonder dat alle acht kinderen de bevalling overleefden en in eerste instantie was iedereen dan ook dolblij voor Nadya. Totdat bekend werd dat ‘Octomum’ werkloos was en al zes kinderen had. Ze werd de schande van Amerika.

Enerzijds was ik net als al die Amerikanen verbolgen over het feit dat een vrouw zoveel kinderen op de wereld zet, terwijl ze nauwelijks in staat is om ervoor te zorgen. Nadya is namelijk van alle kinderen zwanger geraakt via IVF. Een bewuste keuze. Als je immers meerdere embryo’s laat terugplaatsen moet je er ook vanuit gaan dat je van meerdere kinderen zwanger kunt raken. Ze is dus niet zomaar spontaan in verwachting geraakt van een achtling. Eigen schuld, dikke bult dus. Een wel heel dikke bult in het geval van Nadya!

Anderzijds heb ik veel respect voor het feit dat ze (weliswaar met hulp) een huishouden draaiende houdt van 14 kinderen onder de negen jaar. Ik heb aan een peuter van drie jaar al m’n handen vol! Een mooi moment in de documentaire vond ik toen de achtling tijdens het eten door elkaar heen zat te jengelen omdat ze op hun beurt moesten wachten voor een hapje. Nadya heeft immers maar twee handen … Om aan het gekrijs een einde te maken begon ze een kinderliedje te zingen. En warempel, de baby’s luisterden plotsklaps ademloos en fluisterstil naar hun mama. Er is dus wel degelijk een band tussen moeder en kindjes. En ze doet haar uiterste best. Ik zou allang in een peilloze depressie zijn geschoten!

In de documentaire doet Nadya haar verhaal en geeft ze een exclusieve kijk in haar leven als moeder van een achtling. Klik hier om de uitzending te bekijken.

Lees ook:Het tragische leven van Octomom
Lees ook:Octomom’s buik anno 2011
Lees ook:Steeds meer kritiek op moeder van achtling
Lees ook:Documentaire: Wat kost een kind?
Lees ook:Mexicaanse vrouw zwanger van negenling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>