Steeds meer kritiek op moeder van achtling

Er komt steeds meer vuilspuiterij naar buiten over de 33-jarige Nadya Suleman, de Amerikaanse vrouw die op 26 januari moeder werd van een achtling. Ze heeft nu in totaal veertien kinderen die allemaal via IVF verwekt zijn door dezelfde dokter. Ze is een alleenstaande, werkloze moeder die nog bij haar ouders woont. Om alle kritiek de kop in te drukken heeft de vrouw een heuse woordvoerster aan moeten stellen. Die verkondigt met misplaatste trots dat Nadya ‘de meest gevraagde moeder ter wereld is’.

In een interview met nieuwszender NBC News vertelde de kersverse moeder van Maliah, Noah, Jonah, Isaiah, Nariah, Jeremiah, McCai en Josiah dat haar slechte jeugd de reden was om een groot gezin te stichten.

Volgens de Amerikaanse nieuwszender Fox News zijn de ziekenhuiskosten van de geboorte van de achtling al opgelopen tot 1 miljoen dollar. Voor het verhaal van Nadya Suleman zou al meer dan 2 miljoen dollar zijn geboden. Ook Oprah Winfrey zou belangstelling hebben om de vrouw in haar show te ontvangen, aldus  woordvoerster Joann Killeen.

Behalve dat er kritiek is op Suleman zelf, worden er ook vragen gesteld over het beoordelingsvermogen van de arts die de IVF-behandelingen uitvoerde. De medische raad in Californie stelt een onderzoek in naar de man. En terecht!

Bronnen: NBC News / Fox News / Telegraaf / De Pers.

Lees ook:Huisuitzetting dreigt voor Octomum
Lees ook:Oerlemans maakt serie met Octomum
Lees ook:Toezicht op deal Eyeworks en Octomum
Lees ook:Moeder achtling krijgt hulp van Dr. Phil
Lees ook:Het tragische leven van Octomom

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Steeds meer kritiek op moeder van achtling

 1. Joost

  Ik zou zelf een beetje oppassen met het overnemen van berichten uit De Pers, daar zit toch auteursrecht op. Verder vind ik het wat vreemd dat er een waardeoordeel wordt gegeven. ‘En terecht’, mag ik dat als lezer zelf uitmaken? Mij is ook niet duidelijk wie de schrijver is van dit blogbericht. Staat dat nog ergens. Ik kan dus de opsteller ervan niet beoordelen. Hoe kan ik er dan een waarde aan hechten of het beoordelen op de auteur ervan?

    /   Reply  / 
 2. Redactie

  Het betreft hier geen overgenomen bericht. Het is een eigen blogbericht op basis van diverse nieuwsbronnen.

    /   Reply  / 
 3. Barbie

  @Joost:Er staat heel duidelijk door wie het geschreven is en daarnaast kun je meteen je je waardeoordeel geven. Ja het is niet handig om je eigen oordeel achter je stukje te zetten. Maar aan de andere kant waarom mag een ieder reagerenen zijn mening geven en de schrijver zelf niet?? Ook zag ik dat het stukje niet overgenomen was zoals jij het brengt, ze heeft haar eigen verhaal er van gemaakt. En dat doen die kranten ook, hoe denk je dat ze anders aan al hun verhalen komen?! Ik zie regelmatig dat die dingen gebeuren,en het mag ook tot op zekere hoogte. Je moet wel een beetje op de hoogte zijn van de zaken als je zulke uitspraken doet naar iemand die gewoon lekker een stukje zit te schrijven. Ook wel handig als je eerst eens goed leest en goed kijkt. Bespaar je jezelf weer een verschutting Joost.

    /   Reply  / 
 4. Barbie

  Oh ja ik hoor niet bij deze site, ik irriteer me alleen aan dit soort reacties

    /   Reply  / 
 5. Pingback: Oerlemans maakt serie met Octomum | Zwanger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>