Moederdag is voor alle moeders op aarde!

Op zondag 12 mei aanstaande is het Moederdag. Voor moeders in Nederland een vrolijke dag waarop ze verwend worden door hun familie. Simavi wil moeders in ontwikkelingslanden ook graag in het zonnetje zetten. Zij hebben zo’n mooie dag zeker verdiend!

De rol van Moeders

Moeders spelen een cruciale rol in de levens van mensen om hen heen. Ze voeden de kinderen op, zorgen voor inkomsten, ondersteunen het gezin en hun buurgenoten. Zij zijn de spil van de gemeenschap en zijn zodoende elke dag bezig met werken, zorgen en overleven. “Waar haal ik veilig drinkwater?”, “Hoe zorg ik ervoor dat mijn kinderen de juiste voeding krijgen?”, “Wat als de oogst mislukt?”

Gezondheid als basis

Simavi biedt moeders de steun die ze nodig hebben. Samen met lokale partnerorganisaties wordt gewerkt aan het verbeteren van gezondheid. Een goede gezondheid is namelijk vaak de basis voor een leven zonder armoede en zorgen.

In 2012 heeft Simavi 1,5 miljoen mensen – waaronder veel moeders – met de gezondheidsprogramma’s bereikt. Deze mensen hebben toegang gekregen tot veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen, en hebben voorlichting gekregen over goede hygiëne en gezondheid.

Ga naar de website van Simavi en doneer, dat kan ook eenmalig een klein bedrag zijn!

Moederdagactie Suzuki

Suzuki heeft dit jaar een hele speciale Moederdagactie voor Simavi. Het automerk doneert voor elke in mei verreden proefrit € 10,. Bovendien wordt onder iedereen die in mei een proefrit maakt een wellness-arrangement verloot.

Lees ook:Wie is jouw Moeder van de Dag?
Lees ook:Zweden is the place to be voor moeders en kinderen
Lees ook:Tweede dochter voor Bram Tankink
Lees ook:Mucho Zorgen of Zen Mama?
Lees ook:Estafette tegen moedersterfte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>