Britse vrouw overlijdt na doden baby

Ongelofelijk wat je allemaal tegenkomt als je met de focus ‘zwanger’ het nieuws volgt. Mensen doen puur onschuldige wezentjes de meest vreselijke dingen aan. Weerloos zijn ze want pasgeboren. En uiterst kwetsbaar want zo klein. Af en toe draait mijn maag om of slaap ik er slecht van, zo afschuwelijk is het wat je leest. Donderdag las ik in the Daily Telegraph dat een 30-jarige vrouw in Engeland haar pasgeboren baby heeft laten stikken door wc-papier in z’n mond te stoppen en z’n neus dicht te knijpen.

Werkelijk verbijsterd ben ik door dit soort verhalen. Misschien komt het omdat ik zelf ontzettend veel moeite heb moeten doen om een kindje te krijgen .. ? Hoe het ook zij. Ik kan alleen maar denken: hoe kun je dit je eigen kindje aandoen? Het antwoord op die vragen zal waarschijnlijk nooit gevonden worden. Meer dan de verklaring dat er gehandeld is in een vlaag van verstandsverbijstering of paniek zal er niet uitkomen.

In het geval van de 30-jarige Britse vrouw zullen we in ieder geval nooit uit haar eigen mond horen waarom ze dit haar baby heeft aangedaan. De vrouw is namelijk kort na haar daad zelf ook overleden door bloedverlies. De Daily Telegraph schrijft dat de 30-jarige Elizabeth Tevenan in haar eentje beviel in de badkamer, waarna ze in een vlaag van paniek en schaamte de baby om het leven bracht. Zo’n verklaring is natuurlijk puur giswerk, al kun je je er iets bij voorstellen. Als je niet weet dat je zwanger bent en ineens gaat bevallen van een baby, dan zou je wel eens in paniek kunnen raken ja …. Maar de vrouw kan het zelf niet meer navertellen.

De lichamen werden in november vorig jaar gevonden door de moeder van de vrouw, die direct alarm sloeg. Artsen stelden toen vast dat de vrouw was bevallen, waarna agenten het lijkje van haar baby aantroffen onder handdoeken en een kamerjas.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de vrouw er zeer waarschijnlijk geen idee van had dat ze zwanger was. Ze blijkt op internet veel informatie te hebben opgezocht over maagzweren en maagkanker, waaruit wordt verondersteld dat ze dacht aan een ziekte te lijden. Volgens het ziekenhuis waar de vrouw en haar kind werden onderzocht, kwam de baby na 37 weken gezond en wel ter wereld en heeft de vrouw in een vlaag van paniek haar kind meteen vermoord.

Volgens haar moeder werd Elisabeth heel katholiek opgevoed en werd er thuis nooit gepraat over seks. Ze wist dat Elisabeth al drie of vier jaar een partner had, maar had hem nog nooit ontmoet en ze zegt ook nooit maar het vermoeden te hebben gehad dat haar dochter zwanger was.

Lees ook:Vrouw doodt baby en overlijdt in kraambed
Lees ook:Moeder gooide foetus zelf weg
Lees ook:Moeder geeft baby methadon
Lees ook:Weer baby uit buik gesneden in Verenigde Staten
Lees ook:Buikpijn blijkt baby te zijn!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>