Wat je zoal met baby’s kunt doen: kruipracen

Echt bizar is het natuurlijk niet … je baby mee laten doen aan een wedstrijdje kruipen. Maar één ding is zeker, het is een stuk minder gevaarlijk en traumatiserend voor de kindjes dan andere idiote rituelen die mensen er in sommige landen op na houden. Ik noem het vechten met een cobra in India (walgelijk) of het folkloristische babyspringen in Spanje. Tel daarbij op dat de organisatoren in Litouwen ook nog eens aandacht vragen voor de Internationale dag ter bescherming van het kind .. Dan zijn we al snel om. Filmpje! (Foto: Nos.nl)

Aan de kruiprace in de Litouwse stad Vilnius deden 25 baby's mee, allemaal tussen de zeven en twaalf maanden oud. Ze moesten over een vijf meter lange baan kruipen. Winnaar werd de negen maanden oude Banga Sakalauske in een tijd van 11 seconden. De babyrace werd voor de negende keer gehouden.

Filmpje bekijken van de kruiprace? Ga dan naar Nos.nl

Klik hier voor wat je zoal nog meer met baby's kunt doen.

Lees ook:Filmpje: baby versus hond
Lees ook:Langste man is nu langste papa ter wereld
Lees ook:Filmpje: hond leert baby kruipen
Lees ook:Werkende moeders missen mijlpalen
Lees ook:Chinese baby geboren met zestien (!) tenen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>