Bridget’s bevalling was een uitputtingsslag

Bridget Maasland ervaart op dit moment wat ik altijd 'het wonder van het moederschap' noem. Tijdens de bevalling (of de dagen erna als je een keizersnede hebt gehad) ga je door een hel. Maar zodra je kindje in je armen ligt ben je alles weer vergeten. Volgens Bridget was haar bevalling een ware uitputtingsslag maar als ze naar haar één week oude zoontje Mees kijkt smelt ze: ,,Er lig hier een wolk van een baby naast me. Hij is een wonder." 

Op Bridget's Hyves vertelt ze haar eigen verhaal, dat overigens een regelrechte kopie is van een interview in De Telegraaf op Zondag: 

,,De bevalling was een uitputtingsslag. Ik ben vorige week woensdag opgenomen in het ziekenhuis omdat ik zwangerschapsvergiftiging dreigde te krijgen. De dag erna ben ik ingeleid omdat het vocht dat ik vasthield, mijn lever belastte. Donderdagnacht braken mijn vliezen en zaterdagmiddag is Mees geboren. Het was een hele klus. Maar Mees is de allerlekkerste baby die er is.”

„Ik kon geen ruggenprik krijgen”, blikt de presentatrice terug. „De ontsluiting was te ver gevorderd. Bovendien zaten mijn weeën door het inleiden de hele tijd op een piek.” Bevlogen imiteert ze bevallingscoach Carita Salomé als ze over de persweeën vertelt: „En geef gás!” Bridget schatert: „Ik heb haar stem écht wel een aantal keren gehoord tijdens het persen. Dat had ze me al voorspeld.”

Mees kwam twee weken te vroeg ter wereld. „Hij was bij de geboorte al ruim zeven pond. Als hij nog langer was blijven zitten, had hij nog een eindspurt gemaakt. Gelukkig is me dat bespaard gebleven.” Ze vervolgt: „Het is ongelofelijk dat zo’n klein mensje helemaal in je buik wordt gevormd en groeit. Sinds Mees bij ons is gekomen, begrijp ik andere moeders beter.”

In hoeverre het moederschap Bridget heeft veranderd, vindt ze nog moeilijk te zeggen. „Natuurlijk staat het leven van mij en Pepijn helemaal op zijn kop, want we zijn vierentwintig uur per dag bezig met de kleine. Iedere drie uur leg ik hem aan de borst.”

Trots: „Pepijn is een fantastische vader. Hij helpt Mees en mij waar hij kan. Ook tijdens de bevalling was hij mijn steun en toeverlaat. Pepijn heeft me geen seconde alleen gelaten. Hij heeft me er echt doorheen gesleept.”

Het liefste zou Bridget een rondje gaan wandelen met kleine Mees, maar daarvoor moet hij eerst op zijn geboortegewicht komen. „Hij groeit goed dus dat zal snel zijn.”

De ouders van Pepijn en Bridget zijn de koning te rijk met hun kleinzoon. „Mijn ouders zijn supertrots en onlangs vanuit Den Haag verhuisd naar Amsterdam om dicht bij Mees te kunnen zijn. Geregeld komen ze op hun scootertje hier naar toe.”

Ook ander kraambezoek heeft de weg naar het kersverse gezin in Amsterdam-Zuid gevonden. „Gelukkig hebben we een goede kraamhulp die ervoor waakt dat ik mezelf en Mees niet te erg vermoei.” Bridget schudt haar hoofd: „Nee, onze overburen Winston Gerstanowitz en Renate Verbaan, die zelf vorige maand zoontje Julian kregen, zijn nog niet langs gekomen. Net zoals wij bij hen niet meteen op de stoep stonden, wachten Renate en Winston bij ons ook even.”

Hoewel Bridget diep in haar hart niet kan wachten om haar prachtige zoon aan iedereen te laten zien, geeft ze nog geen foto van hem prijs. „Ik bewaar dat moment tot de laatste aflevering van mijn programma Hoe Word Ik Mama In Amsterdam-Zuid? Een passender slot is er volgens mij niet.”

Lees ook:Bridget’s zoon helemaal geen primeur Ruud de Wild
Lees ook:Even voorstellen: Mees, zoon van Bridget Maasland
Lees ook:Zwangere Bridget maakt zich nu al dik over de kilo’s
Lees ook:Sterilisatie Beau van Erven Dorens was een ‘drama’
Lees ook:Zwangere BN’ers profiteren alvast van moederdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>