Kamer godzijdank tegen invriezen eicellen

Godzijdank. Het lijkt erop dat we voorlopig opgelucht kunnen ademhalen. Na het CDA en de ChristenUnie is nu ook de derde regeringspartij ‘om’. De Tweede Kamer-fractie van de PvdA wil niet dat het AMC in Amsterdam eicellen gaat invriezen van alleenstaande vrouwen die op latere leeftijd kinderen willen krijgen.

Het NRC kopt donderdagmiddag: Kamer verwerpt invriezen eicellen.

Wat de PvdA betreft hoeft er geen verbod te komen zoals CDA en ChristenUnie willen. De partij vindt wel dat er eerst wetenschappelijk onderzoek moet plaatsvinden naar de veiligheid voor moeder en kind. Alleen D66 reageert positief op het plan van het AMC waardoor vrouwen tot hun 50e jaar moeder kunnen worden.

Zie ook: Invriezen eicellen zou verboden moeten worden

Lees ook:Invriezen eicellen nu al politiek dilemma
Lees ook:Belgiƫ vriest allang eicellen in
Lees ook:AMC mag voorlopig geen eicellen invriezen
Lees ook:Bussemaker: ‘Geen bemoeienis invriezen eicellen’
Lees ook:NVOG: invriezen eicellen moet kunnen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Kamer godzijdank tegen invriezen eicellen

  1. Lexy

    Godzijdank? What about vrouwen die nog geen partner hebben gevonden – en dat zijn er tegenwoordig best veel – maar straks met de juiste partner toch nog een kind willen in de toekomst? Ontnemen we hen het geluk van een gezin?
    Tel hierbij de vergrijzing en Nederland heeft een behoorlijk probleem.

      /   Reply  / 
  2. Valerie

    Jammer, dat er zo heftig op gereageerd wordt. In de media is het beeld ontstaan dat carrierevrouwen hun kinderwens op de lange termijn willen schuiven en hun eitjes dan maar in laten vriezen. Lekker gemakkelijk. Ik ben zelf in behandeling geweest en niets is minder waar. Er is namelijk geen 1 vrouw die de de behandeling heeft ondergaan vanwege een carriere. Dat heeft de psycholoog van het UZB mij verteld. Het zijn bijna allemaal verhalen zoals het mijne. Ik had een relatie van 8 jaar en op het moment dat we aan kinderen zouden beginnen heeft hij mij gedumpt omdat hij geen kinderen wilden. Ik was toen 36,5. Inderdaad ook best laat maar eerder kon niet omdat ik een heftige burnout had. Inmiddels ben ik 39 en heb nog geen nieuwe partner gevonden. Toch wil ik dolgraag kinderen maar niet van een wildvreemde. Ik ben ontzettend blij dat ik de stap heb genomen. En ik betaal het zelf en doe dus geen beroep op het belastinggeld. Dat is ook argument dat ik veel van tegenstanders heb gehoord. Het ligt dus vaak veel genuanceerder dan velen denken. Ik ben het echter wel eens met een maximumleeftijd. Voor mezelf heb ik die op 42 gezet. Ik had ook veeel liever op jongere leeftijd kinderen gekregen maar het leven loopt niet altijd zoals je gehoopt hebt.

      /   Reply  / 
    1. Kombrink Kommunicatie Auteur

      Zoals in veel gevallen is het de nuancering die ertoe doet. In jouw geval ga je er bewust mee om en leg je jezelf tegelijkertijd ook een leeftijdsbeperking op. Dat is verstandig. Inmiddels is aan het plan ook een leeftijdsgrens gekoppeld om van de ingevroren eitjes gebruikt te maken (45 jaar). Daarmee zijn de scherpe kantjes er wat mij betreft al af.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>