Bijna niemand noemt z’n kind nog Anita

Je zou maar Anita genoemd worden door je ouders. Dan ben je daar als meisje mooi klaar mee. Volgens de Van Dale betekent het namelijk 'ordinair meisje'. De naam is dan ook hopeloos uit de mode. Op dit moment worden er twee baby's per jaar Anita genoemd. In 1985 waren dat er nog 229. Het fenomeen is onderzocht door documentairemaakster Anita (what's in a name) Star.

Het Algemeen Dagblad interviewde Star (28) die een documentaire maakt over de 'Anita's', die eind jaren '80 samen met hun vriendjes de 'Sjonnies' een fenomeen werden. In die tijd kreeg de naam een negatief imago. Na 1993 was het helemaal gedaan toen Anita in de Van Dale werd opgenomen.

 

Voor haar documentaire kwam ze erachter dat het beeld van een Anita niet overal hetzelfde is. "Voor sommigen is een Anita zo'n jaren-'80-meisje met brommer, gepermanent blond haar en een kuifje. Anderen zien meer een begin-jaren-'90-gabbermeisje voor zich; met het lange haar strak naar achteren en chagrijnig kauwend op kauwgom.''

Star sprak onder anderen met meer dan veertig Anita's uit heel Nederland, het zangduo Sjonnie & Anita, verschillende beroemde Anita's en naamdeskundigen.

 

Anita's met een leuk verhaal kunnen zich bij Anita Star nog aanmelden voor de documentaire, die volgend jaar klaar moet zijn. Haar e-mailadres: [email protected].

Lees ook:Zoon voor prins Pieter-Christiaan en prinses Anita
Lees ook:Het is een baby!
Lees ook:Sophie en Sem populairst in 2010
Lees ook:Naam Joran is uit… Duh!
Lees ook:Dochter Isabelle Brinkman geboren

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Bijna niemand noemt z’n kind nog Anita

  1. michelle

    Dan zal Sanne wel de volgende naam zijn die helemaal uitgaat. Deze al tijden hooggenoteerde naam in de toptien betekend volgens de dikke van dalen namelijk PENIS. Als al die moeders van die Sannes dat eens zouden weten.

      /   Reply  / 
  2. Liesbeth Kombrink

    Hahahahaha .. geinig Michelle! Is bijna een artikeltje waard!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>