Chinese politievrouw geeft geredde baby’s de borst

De rillingen lopen je over de rug als je beelden ziet van de verwoestende aardbeving die China een week geleden trof. Het menselijk leed is onvoorstelbaar. Zeker als het over baby's gaat die levend onder het puin vandaan worden gehaald, breekt je hart.  Vaak gewond en huilend van de honger. Deze politievrouw deed wat haar hart haar ingaf. Ze legde het hongerige weesje aan haar borst. Kippenvel! (Foto: Xinhuanet).

Jiang Xiaoyuan heeft zelf een kindje van 6 maanden en blijkbaar borstvoeding genoeg. De aardbevingsslachtoffertjes maken er gulzig gebruik van. Het is niet het enige weesje dat melk van de politievrouw krijgt. Xiangyuan geeft in een opvangtent in het dorpje Jiangyou in Sichuan aan 7 baby's borstvoeding, schrijft China.blogo.nl.

 Foto: Xinhuanet

Zo komen er meer tranentrekkende verhalen uit China. Dit schrijft correspondente Bettine Vriesekoop maandag in NRC Handelsblad:

,,Vandaag mailde mijn assistent het volgende bericht. Sinds de aardbeving in Wenchuan hebben mijn familie en ik dag en nacht voor de televisie gezeten, net als de hele natie. Er zijn zoveel verhalen over onvoorstelbaar menselijk leed en heldenmoed van de reddingswerkers. Zo waren in de namiddag van de dertiende mei reddingswerkers in een dorpje in Chuanbei county koortsachtig op zoek naar overlevenden toen zij een gat in het puin ontdekten. In het gat zagen ze een vrouw met een quilt om zich heen voorovergebogen op haar knieën zitten.

Een reddingswerker stak zijn arm in de opening om te controleren of de vrouw nog leefde. Zij reageerde niet en was al overleden. Toen de reddingswerkers wilden weggaan hoorde de teamleider opeens zacht babygehuil.

De vrouw had haar baby gewikkeld in een doek onder haar lichaam
gestopt om het te beschermen. Toen de reddingswerkers de baby bevrijdden, vonden ze een mobiele telefoon bij de vrouw met een sms-bericht op het scherm: “Mijn lieve baby, als wij worden gevonden en je leeft nog steeds moet je weten dat ik van je houd.”

Lees ook:Vrouw geeft borst achter stuur
Lees ook:Nieuw record simultaan borstvoeden
Lees ook:Boekentip: IVF kinderen
Lees ook:Nederlands record simultaan borstvoeden verbeterd
Lees ook:Borstvoeding in openbaar ‘niet normaal’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>