Borstvoeding in openbaar ‘niet normaal’

In de wereld staan we bekend als een tolerant landje waar bijna alles kan .. Toch kijken we nog steeds vreemd op van borstvoeding in het openbaar. Dt blijkt uit een onderzoek van het Voedingscentrum. Bijna de helft van de Nederlanders (45 procent) vindt het niet normaal als vrouw in het openbaar de borst geven aan hun kindje. (foto: Voedingscentrum)

Zowel mannen als vrouwen zien het geven van borstvoeding als iets dat helemaal van deze tijd is. Toch is er gek genoeg weinig acceptatie voor moeders die in het openbaar borstvoeding geven.

Volgens het Voedingscentrum is er dus nog een wereld te winnen als het gaat om het voeden in het openbaar. Daarom is er tot en met 10 oktober een foto-expositie te zien op het Plein in Den Haag. Een expositie van 14 foto’s van moeders die hun baby de borst geven.

Bron: Gewoon Borstvoeding – Voedingscentrum

Lees ook:Nieuw record simultaan borstvoeden
Lees ook:Borstvoeding is normaal!
Lees ook:Helft vrouwen geeft geen borstvoeding in openbaar
Lees ook:Trend: vriendin geeft borstvoeding aan je baby
Lees ook:Zwangerschapscoach bij Voedingscentrum

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Borstvoeding in openbaar ‘niet normaal’

 1. Corset-lover

  Borstvoeding geven in het openbaar is wél normaal

    /   Reply  / 
 2. tamara

  Borstvoeding geven in het openbaar vind ik niet normaal!
  Als je ook maar enig fatsoen hebt zonder je jezelf af!

    /   Reply  / 
 3. Lintje

  Dat is toch prachtig!! Respect hoor.
  Je ziet er nauwelijks wat van.

    /   Reply  / 
 4. DS

  Als je enige fatsoen hebt Tamara, dan besef je dat borstvoeding natuurlijk is en niet iets is waar je je voor hoeft te schamen. Uiteraard zorg je ervoor dat er niets te zien is, want persoonlijk zou ik het niet graag hebben dat onbekenden mijn borsten zien, maar als je jezelf niet kunt afzonderen en je kindje heeft honger, dan moet het ook in het openbaar kunnen!

    /   Reply  / 
  1. tamara

   Je brengt andere mensen in een ongemakkelijke situatie!!
   Heb zelf borstvoeding gegeven maar als we weggingen zorgde ik ervoor dat ik een flesje bij had en dat mijn kindje toch haar borstvoeding kreeg! Iedereen mag doen wat hij of zij wil maar zo mag ook iedereen een eigen mening hebben…

     /   Reply  / 
 5. JL

  Tamara, ik geef mijn dochtertje van 3 maanden BV. Als ze honger heeft moet ze eten. Ik hang heus niet mijn borst er overal uit, ik heb een dekentje die ik altijd bij me heb. Ik vind niet echt dat JIJ fatsoen hebt door zo’n rare reactie te plaatsen. Borstvoeding is heel natuurlijk, vroeger deden ze niet anders. Waarom zou je je kind wel overal een fles mogen geven en de borst niet?

    /   Reply  / 
  1. tamara

   Als mijn mening anders is dan de jouwe wil niet zeggen dat mijn mening raar is!!!

     /   Reply  / 
 6. Monique

  Diegenen die het geven van borstvoeding in het openbaar niet normaal vinden, zijn dezelfden die het heel gewoon vinden dat vrouwen op het strand topless zonnen en geloof me, dan is er veel meer te zien! Ik vind het dus wel normaal en ik vind het abnormaal dat borstvoeding in het openbaar zoveel weerstand kent.

    /   Reply  / 
 7. tamara

  @ JL….Blijf bij mijn mening maar heb wel het fatsoen om het onder
  mijn eigen naam te doen..JIJ niet..Jennifer Lopez??
  En @ Monique…Inderdaad vind ik het heel gewoon als vrouwen op het strand topless zonnen….

    /   Reply  / 
  1. JL

   Kom op zeg, wat heeft het er nou mee te maken of ik mijn naam erbij zet??? De reden dat ik alleen mijn initialen gebruik is omdat ik een ongebruikelijke naam heb. En aangezien Google alles opslaat heb ik daar geen behoefte aan. Maar prima, jij mag je eigen mening hebben, maar daarom hoef je ‘mij’ nog niet als onfatsoenlijk neer te stempelen omdat ik wel gewoon borstvoeding geef. (Onder een dekentje o.i.d….)

     /   Reply  / 
 8. aiti

  Ik voed mijn zoon al ruim 6 mnd ook in het openbaar en ik trek me echt helemaal niks van die 45% aan! Als ik hem laat huilen omdat hij honger heeft vinden ze het toch ook niet normaal, bij sommige mensen kan je nooit iets goed doen. Ik doe wat goed is voor mijn kind.

    /   Reply  / 
 9. Noglanggeenmama

  Ik vind dat het wel moet kunnen. Zoals JL al zegt: ik vind enige discretie wel gewenst, maar borstvoeding is zo belangrijk voor een kindje dat als je dat kunt geven je dat ook moet doen. Immers, niets helpt zo goed het imuumsysteem van je kindje opbouwen. Als je niet als moeder maar niet uitgebreidt je borsten ‘in beeld’ laat maar gewoon idd iets van een dekentje of zo heb ik nergens moeite mee en vind ik het eigenlijk zelfs dapper!

  Ik kan me wel voorstellen dat het voor jezelf en je kindje fijner is om je even wat meer af te zonderen voor zoiets, en dat je dat dus daarom doet, maar doe het dan voor jezelf en niet voor al die anderen. (Op)voeden is denk ik net als trainer zijn van het nederlands elftal, er zijn er toch altijd 15.999.999 mensen die het beter denken te weten dan jij, maar jij moet de westrijd spelen.

  Gewoon lekker doen dus mamma’s van Nederland, je bent zelf vast wijs genoeg om het op zo’n manier te doen dat je jezelf er prettig bij voelt.

    /   Reply  / 
 10. Annemarie

  Bj m’n eerste kindje voedde ik altijd maar thuis, omdat mensen evt raar tegen me aan zouden keken. Bij m’n tweede en nu helemaal bij mijn derde voed ik gewoon overal. Ik kan moeilijk Altijd maar thuis blijven, doe ik de twee oudsten geen plezier. En nee, ik neem geen afgekolfde melk mee, wat een gedoe. Ik moet op m’n werk al genoeg kolven, voor naa het kinderdagverblijf en in m’n vrije tijd weer…. Nee dus. Maar ik denk niet dat daar de discussie over gaat. Je hoeft ook niet de boel te provoceren, maar ergens achteraan voeden met een doek erover, wie ziet dat nou? Ik vind het normaal, het is het natuurlijkste wat er is. Tegenwoordig lopen ze allemaal in van die heel korte tricot jurkjes die amper de billen bedekt,zelfs op het werk… Nou dat vind ik niet normaal! Dus dames gewoon voeden is het openbaar. Wees blij dat je je kindje het allerbeste kan bieden!

    /   Reply  / 
 11. Emile

  Voor mijn werk leg ik huisbezoeken af bij cliënten. Er zijn cliënten die tijdens een gesprek een kind borstvoeding geven. Dat vind ik niet netjes. Het heeft voor mij net zo iets ordinairs als (bijna) naakt rondlopen. Je doet tijdens zo’n bezoek toch ook niet je benen wijd, klaar voor de seks? Borstvoeding geven is weliswaar heel natuurlijk maar je daagt de ander wél uit. Het zal niet de eerste keer zijn dat wanneer je kijkt naar de handeling (en dus niet specifiek naar de borst!) je wordt beschuldigd van seksuele intimidatie (“hij keek naar mijn tiet!”).

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>