Drankje verhoogt succes IVF?

Er staan wel vaker sterke verhalen in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. En dit vind ik daar weer zo’n typisch voorbeeld van. Door een vet en calorierijk drankje zou je vijf keer meer kans hebben om zwanger te worden bij IVF. Tegelijkertijd daalt de kans op een miskraam. Het zou blijken uit een Britse studie, zo schrijft de krant. Maar het klinkt bijna te mooi om waar te zijn.

Vrouwen die gemiddeld zes keer tevergeefs een IVF-behandeling hadden ondergaan, kregen een Intralipiddrankje, rijk aan calorieën en vetten en normaal alleen gebruikt om zieke patiënten intraveneus te voeden.

De helft van hen raakte zwanger, tegenover 9 procent bij de controlegroep, die een gewone IVF-behandeling onderging. Als ongewoon neveneffect bleek het drankje ook de productie af te stoppen van schadelijke chemische stoffen die miskramen opwekken.

Volgens de onderzoekers kan dit drankje veel koppels de emotionele en financiële pijn van herhaaldelijke, mislukte IVF-behandelingen besparen.

“Minstens een kwart van de vrouwen die moeite heeft met zwanger worden, heeft een defect immuunsysteem. Ze hebben te veel witte bloedcellen, die de zwangerschap aanvechten en zo de foetus doden”, aldus dokter Georfe Ndukwe van de fertiliteitskliniek Care in Nottingham.

Een behandeling met Intralipid is relatief goedkoop, en kost ongeveer 240 euro.

Bron: Het Laatste Nieuws

Lees ook:Oudere moeders krijgen vaker meerling
Lees ook:‘Vijf procent van vrouwen niet spontaan zwanger’
Lees ook:Melatonine verdubbelt succes IVF
Lees ook:Hollandse pot goed voor sperma
Lees ook:IVF toch drie keer vergoed?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>