Belgen: ‘Bescherm baby bij hittegolf’

Met de zomer in aantocht is het natuurlijk helemaal niet zo dom … iedereen bewust maken van de gevaren die kleintjes lopen als de temperaturen de hoogte in gaan. Als je zelf al loopt te puffen van de hitte is het niet zo gek dat ook je baby daar last van kan krijgen. In België gaan ze daarom uit van het principe ‘beter voorkomen dan genezen’. Vanaf maandag start een foldercampagne, meldt persbureau Belga. Minister Klink, eat your heart out!

Vlaams minister van Volksgezondheid Steven Vanackere start een bewustmakingscampagne om de allerkleinsten beter te beschermen tegen de gevaren van een hittegolf. De speciale waarschuwingsfolder valt vanaf maandag in de bus gemeenten, kinderdagverblijven, crèches en kleuterscholen.

In de folder staan tips voor (groot)ouders, begeleiders en verzorgers. Ze moeten er tijdens een hittegolf voor zorgen dat de kinderen voldoende drinken, genoeg rusten en regelmatig de koelte opzoeken. In de folder wordt ook uitgelegd hoe je kunt tekenen van uitdroging kunt herkennen en welke maatregelen dan genomen moeten worden.

Verdient navolging in Nederland, zo’n initiatief!!

Klik hier voor meer tips om de risico’s van zon en hitte te voorkomen.

Lees ook:Zwanger bij tropische temperaturen
Lees ook:‘Geen kraambezoek bij Mexicaanse griep’
Lees ook:Peuters vanaf 2,5 jaar naar school
Lees ook:Babysterfte in Nederland hoger dan in andere Europese landen
Lees ook:Zwangere vrouwen blijven steeds beter van drank af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>