Is een man die stinkt vruchtbaarder?

Stel: je wilt een kind van je man of vriend maar je wilt ook dat hij zich een beetje verzorgt en fris ruikt. Dan heb je een probleem! Tenminste, als we het artikel in de Volkskrant mogen geloven met de kop ‘ Wie kinderen wil kan maar beter beetje stinken’. De combinatie cosmetica en vruchtbaarheid schijnt niet de meest gelukkige te zijn. Het zou de kwaliteit van sperma kunnen aantasten. Dilemma of klinklare onzin?

Het UMC Radboud in Nijmegen heeft onderzoek uitgevoerd onder honderden mannen. Uit de voorlopige resultaten blijkt dat mannen die twee of meer cosmeticaproducten als lotion en deodorant gebruiken, een vijf keer groter risico lopen dat hun zaad minder vruchtbaar wordt.

Het bericht in de Volkskrant is zaterdag bevestigd door een woordvoerster van het UMC. Het is voor het eerst dat dergelijke uitkomsten over cosmetica worden gevonden, zegt onderzoekster Nel Roeleveld. Ze voegt daar wel aan toe dat ,,de uitkomsten met een onzekerheidsmarge zijn omgeven.”

Betekent dat in gewoon Nederlands niet dat het best eens onzin zou kunnen zijn?

Lees ook:Resten cosmetica in borstvoeding
Lees ook:Eicel-professor: ‘Vijftig is een goede grens’
Lees ook:Dikke mannen produceren minder zaad
Lees ook:Kinderen van oudere vaders vaker depressief
Lees ook:René van Kooten wordt papa

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>