Hoogzwangere krijgt automatisch Tamiflu

Alleen vrouwen die minimaal zes maanden zwanger zijn en andere risicogroepen (mensen die in het ziekenhuis worden opgenomen) krijgen vanaf volgende week nog automatisch Tamiflu als ze besmet zijn met Mexicaanse griep. Alle overige patiënten kunnen in overleg met de huisarts kiezen voor de virusremmer. Baby’s jonger dan drie maanden moeten worden opgenomen in het ziekenhuis. De nieuwe regels zijn vrijdag bekend gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid.

Deskundigen in Nederland hebben hiertoe besloten omdat de werking van het middel niet altijd opweegt tegen de bijwerkingen die het kan hebben. Ook wordt in de meeste gevallen niet meer in een laboratorium onderzocht of iemand de Mexicaanse griep heeft of niet.

Het ministerie van Volksgezondheid maakte de nieuwe regels vrijdag bekend tijdens een persbijeenkomst over de Mexicaanse griep in Bilthoven.

De overheid stuurt binnenkort naar iedere Nederlander een folder over de Mexicaanse griep. Daarin wordt uitgelegd wat de overheid en de zorgsector doen en wat de mensen zelf het beste kunnen doen. Naar verwachting valt de folder volgende week op de mat.

Inmiddels zijn 912 mensen in Nederland ziek geworden door de Mexicaanse griep of Nieuwe Influenza A H1N1. Driekwart van hen liep de infectie in het buitenland op, 185 mensen raakten in eigen land besmet. In Nederland is één sterfgeval genoteerd. De actuele cijfers worden iedere dinsdag en vrijdag gepubliceerd op de website van het RIVM.

Volgens deskundigen manifesteert de griep zich in een milde vorm, vergelijkbaar met een normale seizoensgriep.

Bron: RIVM en Telegraaf.

Lees ook:Tweede griepdode in Nederland
Lees ook:Weer vier doden door Mexicaanse griep
Lees ook:H1N1 gevaarlijker voor zwangere vrouwen
Lees ook:Dodelijk slachtoffer H1N1 in Nederland
Lees ook:‘Geen kraambezoek bij Mexicaanse griep’

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Hoogzwangere krijgt automatisch Tamiflu

  1. Pingback: Aparte richtlijn zwangeren Mexicaanse griep | Zwanger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>