Abortus plegen na IVF. Wie doet dat?

Gepikt van mijn collega Amber van Pinxteren van gezondheid.blog.nl. Eerlijk is nou eenmaal eerlijk. Het is interessant leesvoer waarvan ik de haren uit m’n hoofd trek. Amber schrijft:

Jaarlijks laten tientallen Britse vrouwen een abortus plegen na een ivf-behandeling. Omdat hun relatie is stukgelopen, twijfels hebben gekregen over het aanstaande moederschap, of simpelweg omdat ze van mening zijn veranderd…

Dat heeft de Britse organisatie Human Fertilisation and Embryology Authority (HFEA) bekend gemaakt.

Veel van de vrouwen zijn nog tieners, in de twintig of begin dertig. Dat impliceert volgens de organisatie dat ze in veel gevallen tot een abortus hebben besloten uit sociale overwegingen en niet om gezondheidsredenen.

Zoveel moeite gedaan om zwanger te worden .. en dan de zwangerschap weer laten afbreken? Onbegrijpelijk! Als je in verwachting bent van een IVF-kindje heb je daar toch heel bewust voor gekozen. En zijn er talloze momenten in het hele proces waarop je kunt zeggen .. nee, ik ga er toch maar liever niet mee door.

Tijdens het slikken en spuiten van de hormonen heb je voldoende tijd om je gedachten er nog eens goed over te laten gaan. Tijdens de vele echo’s die worden gemaakt om de groei van follikels in de gaten te houden, wordt je elke keer met je neus op de feiten gedrukt. Ik lig hier toch weer met mijn benen wijd omdat ik zo graag een kind wil?

Als je het geluk hebt dat er genoeg eitjes rijpen dan moeten die worden weggehaald met een uitermate pijnlijke eicelpuntie. Zonder verdoving wordt er met een naald door je vaginawand in de eierstokken geprikt om de eitjes weg te zuigen .. Als je nog twijfelt over een kind dan ga je toch niet al die pijn liggen lijden??

Daarna volgen dan ook nog eens de mentaal slopende wachtweken. Ontstaat er een bevruchting? Zijn de embryo’s goed genoeg om teruggeplaatst te worden? En besluiten de ‘kindjes’ om zich uiteindelijk vast te nestelen in je baarmoeder zodat je echt zwanger bent? Een emotioneel lastige periode die hopelijk wordt bekroond met een zwangerschap .. In 75% van de gevallen is dat helaas niet zo!

Slechts 25% van de IVF-pogingen leidt tot een zwangerschap. Als je dus het geluk mag hebben dat je op die manier in verwachting kunt raken, dan besluit je na alle doorstane ellende toch niet om het kindje weg te laten halen?? Zeker niet als er geen medische reden voor is .. Kan iemand mij uitleggen welke vrouwen in staat zijn om na IVF abortus te laten plegen? Ik begrijp er in ieder geval helemaal niks van.

Klik hier om het hele artikel  op gezondheid.blog.nl te lezen.

Lees ook:Schreeuw om Leven verspreidt plastic foetussen
Lees ook:Bofepidemie in Biblebelt
Lees ook:Voorlichting gezond zwanger zijn niet overbodig
Lees ook:Onderzoek naar vruchtbaarheid dikke vrouwen
Lees ook:Zwangere vrouwen blijven steeds beter van drank af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>