1,5 jaar cel en tbs geëist tegen Marike H.

UITSPRAAK RECHTER 30/11: Marike H. veroordeeld voor kinderdoodslag

Marike H. uit Enschede beseft nog steeds niet wat ze heeft gedaan. Tot die dieptrieste conclusie komt een psycholoog van het Pieter Baan Centrum die maandagochtend werd gehoord voor de rechtbank in Almelo. De officier van justitie formuleerde maandag de strafeis tegen Marike H.: anderhalf jaar cel en tbs met dwangverpleging. De studente wordt ervan verdacht dat zij in 2006 en 2008 haar twee zoontjes kort na de geboorte om het leven heeft gebracht. (Foto: Campus TV)

Tijdens de behandeling van de zaak tegen Marike H. in augustus kwamen alle gruwelijke details van de babymoorden ter sprake. De eerste baby is door verstikking om het leven gebracht. De tweede baby heeft ze met de navelstreng om de hals in een toiletpot aan zijn lot overgelaten.

De psycholoog van het Pieter Baan Centrum werd maandag gehoord als getuige-deskundige. Omdat Marike H. niet echt beseft wat ze heeft gedaan zal het lang duren voordat een behandeling afgerond kan worden. De enige behandeloplossing is daarom tbs met dwangverpleging.

De studente is het niet eens met de psycholoog. Ook zegt ze dat ze in de gevangenis een studie heeft opgepakt en hoopt ooit iets te kunnen betekenen op het gebied van integratie.

Hieronder een reconstructie van de zaak Marike H. op basis van het politiedossier:

In november 2006 bevalt Marike H. in haar eentje van baby Jurgen. Ze knipt de navelstreng door maar in paniek verstikt ze het jongetje een uur na de geboorte met een kussen. Het lijkje dumpt ze in de tuin van het studentenhuis waar ze woont. Omdat een huisgenoot eind 2008 plannen heeft om de tuin op te gaan ruimen moet ze het lichaampje verplaatsen. Daarna wordt het kindje al snel gevonden en begint de speurtocht naar de moeder.

Marike wordt gearresteerd en biecht meteen haar verhaal op. Compleet met alle gruwelijke details. In 2008 blijkt ze nog een kind te hebben gekregen. Baby Alex is van dezelfde vader, een medestudent die zegt dat hij niks heeft gemerkt van de zwangerschappen. Het kindje overlijdt omdat Marike tijdens de geboorte (opnieuw in haar eentje en dit keer op het toilet) niks doet bij de beklemming door de navelstreng. Het lijkje van haar tweede zoontje verstopt ze in een kist op de zolder van het huis van haar moeder.

Een psychiater typeert Marike H. als een ‘zeer intelligente, doch emotieloze vrouw’. Uit de achtergronden blijkt dat ze een levensgenieter was die haar studies niet afmaakte. Ze is nog minstens twee keer eerder zwanger geweest maar die vruchten liet ze aborteren.

Lees ook:‘Marike H. moet tbs krijgen’
Lees ook:Marike H. veroordeeld voor kinderdoodslag
Lees ook:Marike H. is ‘intelligent maar emotieloos’
Lees ook:Je zou maar Marike H. heten …
Lees ook:Studente ook moeder van tweede dode baby

1 Reacties // Reageer

One thought on “1,5 jaar cel en tbs geëist tegen Marike H.

  1. xx xx

    Die straf is niet te geloven. Alle risicogroepen doorlichten verplicht en zeker zorgen dat zulke geen gezag ooit kunnen krijgen over kind of kinderen. Verplichte prikpil invoeren ook voor de bekende risicovrouwen. Meldplicht voor alle hulpverlening voortaan en dan kom je al een eind.
    Nou zitten ze met duizenden ook psychisch mishandelde kinderen door dat soort. En door dat ‘recht’ van Nederland.
    Ammehoela. Rouvoet al wakker?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>